Account
Logo
Zoeken
4.8 °C
Ropta Boys 45+ pakt kampioenschap

Ropta Boys 45+ pakt kampioenschap

za 26 mei 2018, 11.08 uur

EASTERNIJTSJERK - Afgelopen vrijdagavond wisten de mannen van Ropta Boys 45+ op eigen sportpark 'De Fiver' het kampioenschap binnen te halen. Het was geen gemakkelijke weg voor Ropta Boys 45+ om het kampioenschap te behalen. In een serie van vier vrijdagavonden ging het niet altijd even gemakkelijk.

Ropta Boys 45+ begon de serie wedstrijden uitstekend in Dokkum. Deze uitstekende start haperde ietwat bij de F.C. Birdaard. Hier raakte Ropta Boys 45+ de eerste plaats kwijt aan de v.v. Dokkum 45+. Maar Ropta Boys 45+ herstelde zich bij V en V’68 in Garijp. Hier werd de koppositie weer overgenomen van de v.v. Dokkum 45+. Afgelopen vrijdagavond begon Ropta Boys 45+ met één punt voorsprong aan de laatste serie van drie wedstrijden op de F.C. Birdaard 45+.

Om klokslag half acht werd er door Ropta Boys 45+ afgetrapt tegen het altijd sterke en lastige v.v. Dokkum 45+. Deze keer ging het boven verwachting goed en speelde Ropta Boys 45+ een sterke en goede wedstrijd. Ropta Boys 45+ nam via de attente Geert van Wieren een 1-0 voorsprong. Hij was er als de kippen bij om een losgelaten bal van de keeper binnen te schieten.

Via een afstandsschot van Theunis Linthof op aangeven van Roel Sikkema werd het 2-0. Dokkum 45+ kwam via een tegentreffer nog even terug naar 2-1. Maar opnieuw was het Geert van Wieren die in eerste instantie zijn schot zag geblokt door de keeper, maar in tweede instantie wel raak schoot voor 3-1. Het werd zelfs in de slotfase nog 4-1 door een schitterend doelpunt van Arnold Nutma. Hij kreeg de bal op de middenlijn en zag dat de keeper te ver voor zijn doel stond. Arnold bedacht zich geen moment en lobde de bal op schitterende wijze over de lange keeper in het net.

Na dit goed begin moest de tweede wedstrijd worden gespeeld tegen V en V’68 45+. De korte onderbreking tussen de wedstrijden deed Ropta Boys 45+ geen goed. Tevens viel nestor Frans Sijtsma uit met een kuitblessure, waardoor leider Jan Torens noodgedwongen moest invallen. In het begin was Ropta Boys 45+ tegen VenV’68 45+ kansloos. Het was aan keeper Marten Kooistra en de verdedigers Sietse Allema en Theun Bouius te danken dat VenV’68 in de beginfase niet uitliep naar een grote voorsprong.

In deze fase hing het kampioenschap aan een zijden draadje. In de slotfase wist Ropta Boys 45+ zich te herpakken. Het was Jack van der Vorst die een wonderschone treffer produceerde door de bal snoeihard en zuiver in de kruising te schieten voor 1-0. De ban was gebroken en even later tekende Arnold Nutma met een bekeken schuiver voor de 2-0 aan. In de slotminuut scoorde VenV’68 45+ nog tegen, maar deze treffer kwam te laat voor resultaat. (2-1)

Na deze wedstrijd bleek dat onze concurrent voor de titel, F.C. Birdaard 45+ gelijk had gespeeld tegen Dokkum 45+. Hierdoor kon Ropta Boys 45+ met een gerust hart beginnen aan de laatste wedstrijd tegen concurrent F.C. Birdaard 45+, want de voorsprong bedroeg drie punten en een veel beter doelsaldo. Maar natuurlijk was het bedoeling om de laatste wedstrijd ook nog uit het vuur te slepen. Dit lukte eigenlijk niet, omdat beide ploegen strak de gelederen dicht hielden en er weinig tot geen kansen werden gecreëerd. De wedstrijd zou eindigen zo hij was begonnen in een 0-0 eindstand.

Voor Ropta Boys 45+ geen probleem, want door dit resultaat mochten de spelers uit handen van bestuurslid Bas Dijkstra de bloemen en natuurlijk het bijbehorende bier ontvangen en opdrinken. Het kampioenschap kwam vooral tot stand door het grote collectief van Ropta Boys 45+. Van de 18 spelers die Ropta Boys 45+ rijk is, zijn er maar liefst 14 spelers ingezet om dit kampioenschap te bereiken. Een mooi resultaat voor de voetbalvereniging Ropta Boys die met "de oudjes" van Ropta Boys 45+ zo nu en dan nog weet te scoren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'



regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage


regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.7%
Nee  
54.9%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!