Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

SC Veenwouden speelt gelijk tegen de Griffioen

ma 21 mei 2018, 10.12 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden speelde voor de vierde maal op rij gelijk. Tegen de Griffioen behaalde SCV het benodigde punt om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Grootegast is nu gedegradeerd en SCV en ONT spelen in de nacompetitie om lijfsbehoud. De puntendeling was terecht. De thuisclub was in de eerste helft de betere ploeg, na de thee was SCV de betere ploeg. De eerste mogelijkheid was na 4 minuten voor SCV maar Liekele Paulusma mikte zag doelman Luca Veenman met de voet redding brengen.

Na 7 minuten nam de thuisclub de leiding toen Bjorn Wagenaar na een dieptepass van Youri Winters door de defensie soleerde en alleen voor de keeper geen fout maakte:1-0 De Griffioen kreeg daarna de mogelijkheden om verder uit te lopen maar Robbin Wagenaar mikte op de paal en uit een vrije trap van Bjorn Wagenaar redde doelman van der Mark door de bal via de paal tot corner te verwerken. SCV kreeg daarna een kans via Wigle Westerlaan maar de poging ging naast. SCV had daarna geluk dat Robbin Wagenaar opnieuw de paal raakte.

Na een half uur moest SCV noodgedwongen door blessures tweemaal wisselen. Hessel Ellens verving Liekele Paulusma en Ronald Procee werd vervangen door Albertjan van Zwol. Routinier van Zwol, eind vorig seizoen gestopt en alleen nog recreatief spelend, bewees nog steeds gemakkelijk mee te kunnen op dit niveau en SCV ging daardoor zichtbaar beter spelen.

In de 40e minuut leidde dit tot de gelijkmaker toen Hessel Ellens raak kopte uit een voorzet van Rinse Procee. In de tweede helft was SCV de betere ploeg. Rinse Procee zag zijn schot gestopt door doelman Veenman waarna Hessel Ellens in de 62e minuut verzuimde SCV op voorsprong te zetten toen hij vrij voor de keeper naast schoot. De voorsprong van SCV kwam er twee minuten later toen Stefan Jan Sijtsma na een pass van Zwol de bal schitterend meenam en beheerst afrondde:1-2 Hessel Ellens kreeg in de 82e minuut de kans om het duel te beslissen maar van dicht bij kopte hij de bal na de voorzet van Rinse Procee over. In de 83e minuut kwam de thuisclub op gelijke hoogte toen Robbin Wagenaar door de verdediging glipte. Doelman Coenraad van der Mark wist het schot in eerste instantie nog te keren maar in de rebound zorgde Silvan ten Cate voor de gelijkmaker: 2-2

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27.3%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.3%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.2%
Geen mening  
27.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen