Account
Logo
Zoeken
4 °C

KV Drachten wint van lastig EKVA Almere

zo 13 mei 2018, 22.03 uur

DRACHTEN - Zaterdag speelde KV Drachten tegen EKVA uit Almere en moest winnen om in het spoor van Sparta Zwolle te blijven. Drachten won op basis van een betere tweede helft verdiend met 26-22. Het bleek voor Drachten toch best lastig om tegen een tegenstander als EKVA de hele wedstrijd scherp te zijn en een technisch en tactisch overwicht om te zetten in winst. De temperatuur zal Drachten parten hebben gespeeld in wat zich eerst liet aanzien als een partijtje zomeravond korfbal.

De wedstrijd ging gelijk op en van echt klasse verschil was vooreerst niets te merken. Scheidrechter Bert Blauw floot op de stand van 10-10 voor de rust. De gelijke stand was een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Drachten moest en zou winnen om aansluiting te houden bij Sparta Zwolle dat op hetzelfde tijdstip aantrad tegen Hoogkerk. Als Sparta nog punten zou moeten laten liggen dan was het wel tegen Hoogkerk. Sparta won nipt met 19-21.

In de tweede helft gaf Drachten, op de stand 18-18, op haar intussen gebruikelijke manier, stevig gas en drukte het krachtsverschil met maar liefst zes doelpunten op rij, weer uit in de score. Het was Marc Akkerman die in deze fase vooropging en met acht gescoorde doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinning had. Drachten won uiteindelijk de wedstrijd toch nog eenvoudig met 26-22. Met nog twee wedstrijden te gaan tegen de Parabool (uit) en de Waterpoort (thuis) lijken de twee punten achterstand op Sparta Zwolle normaal gesproken niet meer in te halen. De kans namelijk dat Sparta Zwolle nog tenminste drie verliespunten zal oplopen, lijkt praktisch onmogelijk.

Aanstaande woensdag speelt Drachten de halve finale voor de noordelijke beker uit tegen LDODK.

De scores voor Drachten:
Marc Akkerman 8, Femke Bouma 4, Jennie Terpstra 3, Jelmer Faber 3, Larissa Braam 3, Doenja Payer 2, Wim Braam 2 en Redmar Bauer 1

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door


Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.6%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.4%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381