12 °C

Wez Handich/DOW: Belangrijke punten misgelopen

zo 13 mei 2018, 22.02 uur

ROTTEVALLE - Zondag 13 mei reisde het eerste team van Wez Handich/DOW af naar Rijswijk. De punten waren voor beide ploegen belangrijk. Voor de ploeg, die de twee wedstrijdpunten binnen zou slepen, is handhaving zo goed als zeker.

Na een lange reis van 2 uur en een temperatuurverschil van ongeveer 10°C met Rottevalle begon de wedstrijd om half 3 onder leiding van scheidsrechter van der Meulen. De score in de eerste helft verliep voor beide ploegen om en om. Refleks gaf veel druk, waarop geanticipeerd moest worden door Wez Handich/DOW. De laatste 5 minuten van de eerste helft kon WH/DOW uiteindelijk een gaatje van drie punten forceren. Toch kon Reflect tot aan de pauze terugkomen en het verschil terugbrengen tot slechts een punt. De uiteindelijke ruststand 10-11.

Na de pauze maakte Refleks meteen de gelijkmaker. Vanaf dat moment werd er weer om en om gescoord, waarbij de wedstrijd nog alle kanten op kon. De laatste 10 minuten was de afronding bij Refleks duidelijk beter verzorgd en Refleks sloeg hierdoor een gaatje van drie punten. WH/DOW kon dit verschil niet meer overbruggen, wat resulteerde in de uiteindelijke stand 22-16 op het scorebord.

Voor Wez Handich/ DOW blijven de laatste twee wedstrijden belangrijk. Met een verschil van twee punten op de nummer 7 is het noodzaak om de volgende thuiswedstijd op 27 mei om half 3 punten te pakken tegen Synergo.