7.9 °C

ASC verliest van Ropta Boys: 4-7

zo 13 mei 2018, 11.12 uur

AUGUSTINUSGA - Met slechts één dag hersteltijd konden de mannen ( met dank aan Baransu, Leendert Adema) toch weer met een redelijk fitte selectie aantreden tegen ASC. Met de winst van afgelopen donderdag nog vers in het geheugen begonnen de Boys van trainer Wietse van der Veen vol vertrouwen aan de wedstrijd. In wat voor een wedstrijd, een waar spektakelstuk, met alles erop en eraan. Mooie doelpunten, drie eigen doelpunten, een penalty, schitterende vrije trappen, spanning en bij tijd en wijle prachtige combinaties en reddingen van beide doelmannen.

Uiteindelijk werd het 4-7, maar en hogere uitslag had ook zomaar gekund in deze knotsgekke wedstrijd op sportpark Easterbuorren. Er waren vast geen neutrale toeschouwers, maar zouden die er zijn geweest dan hadden die met een goed gevoel huiswaarts kunnen keren. Uiteindelijk konden de supporters van Ropta Boys ook met een goed gevoel naar huis, maar het was soms billen knijpen voor de Ropta aanhang tijdens de wedstrijd.

1e helft.
Het begon meteen met spektakel. Ropta Boys kwam slecht uit de startblokken en moest in de beginfase meteen enkele kansen weggeven. In de 4e minuut had Ropta Boys mazzel. Een kopbal van Han Zwart uit een voorzet van rechts werd tegen de paal gekopt en de rebound werd door Jan Pzn Braaksma van de lijn gehaald. Nauwelijks van de schrik bekomen of Geert Linthof schiet Ropta Boys op schitterende wijze naar 0-1 door de bal stijf in het kruis te schieten.

Na dit doelpunt werd Ropta Boys sterker en kreeg kansen. In de 15e minuut zag Erik de Vries zijn schot net voorlangs hobbelen. De bedoeling van Ropta Boys was om door te drukken, maar na slecht en niet attent verdedigen was het de ongelukkige Dennis van der Wal die zijn eigen keeper passeerde voor de gelijkmaker. (1-1)

Tot aan de drinkpauze in de 25e minuut was Ropta Boys de beter spelende ploeg met veel gevaar voor het ASC doel uit corners en uit de verre ingooien van Dennis van der Wal. Maar de kansen en mogelijkheden werden niet omgezet in doelpunten. Na de drinkpauze mengde ASC zich ook weer met het spel en kreeg Ropta Boys meer ruimte om te voetballen. Hieruit ontstonden kansen. In 30e minuut tikt keeper Henk Witte een inzet van Erik de Vries tot corner.

In de 34e minuut maakt Nik van der Voort zich schitterend vrij aan de linkerkant en zijn voorzet werd bijna door een verdediger van ASC in eigen doel gekopt. In de 38e minuut kreeg Ropta Boys eindelijk loon naar werken. Edwin de Vries geeft een goede steekpass op Erik de Vries aan de linkerkant. De voorzet van Erik was laag en werd bij de eerste paal subtiel binnen getikt door Nik van der Voort. (1-2)

Ropta Boys probeerde hierna nog om voor rust de stand uit te breiden. Hiervoor kreeg het twee grote mogelijkheden in de 42e en 43e minuut. Maar een schot van Erik de Vries werd door keeper Henk Witte uit de hoek getikt. In een minuut later werd een levensgrote kans op het juiste moment geblokt door een ASC verdediger. Ruststand: 1-2.

2e helft.
In tegenstelling tot de 1e helft begint Ropta Boys vlijmscherp aan de 2e helft. Na de aftrap van ASC veroverde Tjidsger Braaksma de bal. Hij geeft de bal aan Erik de Vries, die op zijn beurt Nik van der Voort meteen de diepte instuurde richting achterlijn. Nik behield het overzicht en schuift de bal breed in de voeten van Geert Linthof voor de 1-3. Een geweldige opsteker voor Ropta Boys, maar deze opsteker werd in de 50e minuut weer geheel teniet gedaan. Een onschuldige voorzet van ASC werd door de onfortuinlijke Tim van der Voort volledig mis getrapt. Achter hem stond Remko Hofman en hij schiet het cadeautje strak binnen. (2-3)

De spanning leek terug, maar in de 54e minuut werd een corner van aanvoerder Kees Kool bij de tweede paal met in het bijzijn Christiaan Wijnsma door een ASC speler in eigen doel gekopt. (2-4) Door deze goal leek ASC het bijltje erbij neer te leggen. Ropta Boys creëerde veel kansen, maar het duurde tot de 63e minuut eer Ropta Boys verder afstand nam van ASC. Erik de Vries werd hard onderuit gehaald met als resultaat een penalty, welke hijzelf onhoudbaar verzilverde voor de 2-5. Niemand geloofde nog in de kansen van ASC, behalve de spelers zelf. Want in de 68e minuut werd het 3-5, weliswaar een buitenspel goal, maar scheidsrechter W Bouw keurde de treffer goed en geloofde zijn grensrechter niet. Daarna was er paniek aan Ropta Boys zijde.

De wisselingen pakten niet even goed uit en opnieuw blunderde Ropta Boys in de achterhoede. Een niet al te moeilijke voorzet werd pardoes door opnieuw Dennis van der Wal in eigen doel gekopt voor de 4-5. Met nog meer dan 10 minuten op de klok begon ASC erin te geloven. Men claimde twee keer een penalty en in de 85e minuut redde Johannes de Groot zijn ploeg voor de gelijkmaker. Hij plukte een vrije trap van Tamme de Boer schitterend uit de kruising.

Het werden hierna nagelbijtende slotminuten met uiteindelijk resultaat voor Ropta Boys. In de 90e minuut schiet Edwin de Vries een vrije trap van buiten de 16 meter schitterend binnen voor 4-6. En als klapstuk van deze wedstrijd wist Erik de Vries zijn 70e competitiedoelpunt via S.C. Veenwouden en Ropta Boys op aangeven van Geert Linthof te scoren. (4-7) Zo eindigde deze knotsgekke wedstrijd en een zwaar bevochten overwinning voor Ropta Boys.

Conclusie: Ropta Boys blijft hierdoor 7 wedstrijden achter elkaar ongeslagen. Vijf keer winst en twee gelijke spelen. Dit zeer knappe resultaat werd na afloop beloond met de 2e plek in de eindrangschikking van deze competitie, want Oostergo kwam thuis niet verder dan 2-2 tegen Opende. Met nog twee wedstrijden te gaan is Ropta Boys niet meer in te halen en speelt 9 juni 2018 voor promotie naar de 3e klasse KNVB. Eindstand: 4-7.