8.1 °C

SC Veenwouden-Stiens onbeslist: 2-2

wo 9 mei 2018, 10.50 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden moest winnen om nog kans te maken de nacompetitie te ontlopen maar het kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Stiens. Een terechte puntendeling overigens omdat Stiens in de eerste helft de betere ploeg was en de thuisclub na rust de betere was. Stiens was in de eerste helft de bovenliggende partij en het was al na 2 minuten dicht bij de openingstreffer maar de omhaal van Almer Hietkamp ging net naast. Na 25 minuten nam Stiens de leiding toen Jordy Weykamp alle ruimte kreeg om op te komen en de bal op maat voorgaf op Gerbrand Sinnema en die rondde beheerst af: 0-1

Na een half uur zorgde Almer Hietkamp voor 0-2 na een solo waarbij de verdediging van SCV er wederom niet goed uitzag. SCV probeerde daarna iets terug te doen maar Liekele Paulusma tikte de voorzet van Rinse Procee net over en Hessel Ellens schoot in vrije positie naast. Almer Hietkamp was daarna dicht bij de 0-3 maar hij stuitte op doelman Coenraad van der Mark. In de 45e minuut kwam de thuisclub onverwacht toch nog op 1-2 toen Robbert Lodewijks uit een voorzet van Rinse Procee raak schoot. Na de thee was SCV de betere ploeg zonder overigens veel kansen te creëren. In de 63 minuut werd het gelijk toen Nivard Vrieling raak kopte uit een voorzet van Rinse Procee:2-2

De thuisclub ging daarna op zoek naar de winnende treffer maar doelman Willem Rauwerda wist de vrije trap van Rinse Procee te stoppen en pogingen van Rinse Procee, Liekele Paulusma en Ygram Vrieling leverden niet het gewenste resultaat en zodoende moest SCV zich tevreden stellen met een punt en kan het zich zo langzamerhand gaan opmaken voor de nacompetitie.