Account
Logo
Zoeken
4.1 °C
© Jochem Wiersma |  Reddingboot Springbok van KNRM Lauwersoog

Reddingbootdag 2018 KNRM Lauwersoog

za 28 april 2018, 17.15 uur

LAUWERSOOG - Zaterdag was het tijdens de reddingbootdag gezellig druk op het KNRM station van Lauwersoog. De vrijwilligers van de KNRM organiseren elk jaar hun landelijke open dag. Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. In de WâldNet-regio kon men terecht op het station van Lauwersoog.

Al voor 10 uur stonden mensen in de rij om mee te mogen varen op één van de aanwezige reddingboten. Mensen die donateur zijn of ter plaatse lid werden, konden meevaren op de reddingboten Annie Jacoba Visser of de Springbok van station Lauwersoog. Ook kon er worden meegevaren op de voormalige reddingboten Suzanna en Dr.Ir.S.L.Louwes.

In de haven werd twee keer een demonstratie gegeven van het redden van drenkelingen die vanwege brand aan boord van een schip te water waren gesprongen. In de nieuwe promotiekar van de KNRM kon men leuke en handige spulletjes kopen en de kinderen konden een schippersdiploma halen door zelf te varen op reddingboot Louwes.

De KNRM is al sind 1824 een onafhankelijke professionele reddingorganistatie die beschikt over 1.300 goed opgeleide vrijwilligers verdeeld over 45 reddingstations langs de Nederlandse kust en aan de ruime binnenwateren, zoals het IJsselmeer, Markermeer, Randmeren en de Zuid-Holllandse en Zeeuwse Delta.

De KNRM heeft de beschikking over 75 reddingboten verdeeld over de diverse stations, die 24 uur per dag en zeven dagen in de week en onder alle weersomstandigheden beschikbaar zijn.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum