4.3 °C

TFS pakt punten in De Wijk

ma 23 april 2018, 12.04 uur

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Korfbalclub TFS uit Drachtstercompagnie heeft twee punten meegenomen uit De Wijk, twee punten die ook broodnodig waren. Beide teams speelden nog tegen een extra tegenstander op deze zeer warme zondagmiddag; de temperatuur. Na een goede warming up zou het dan moeten gaan gebeuren. De thuiswedstrijd werd nipt met één punt verschil verloren, terwijl TFS toen de hele wedstrijd aan de leiding ging. Vandaag zat het er dus zeker in om de twee punten mee naar huis te nemen.

Al snel nam TFS een 0-1 voorsprong door een afstandsschot van Willem Visser. Zoals verwacht bleef het stuivertje wisselen. De gehele wedstrijd is het gat niet groter geweest dan twee doelpunten. Na de 1-1 ging het via 2-3 naar 3-5. Alle Kompenijster heren waren vandaag al tot scoren gekomen, de dames van TFS hadden deze middag niks over door een sterk viertal dames van De Wijk. Net voor rust stond de stand op 9-9, hier wist Marrit Nijmeijer een mooie uitgespeelde bal te verzilveren wat de tussenstand met de pauze op 9-10 zette.

Na de rust werden de rollen voor het eerst deze middag omgedraaid en pakte Roreko hun eerste voorsprong: 12-10. Dit werd wel meteen weer rechtgetrokken door doelpunten van Jitze van der Vlugt en Jildou van der Vee. Het werd nog even spannend doordat TFS tweemaal de bal vergooide in de slotminuten, maar door een aantal keer een tactische wissel uit te voeren ging TFS over Roreko heen. Door tweemaal Monique Postma en tweemaal Jitze van der Vlugt werd de eindstand op 15-16 gezet.

Volgende week speelt het vlaggenschip een wedstrijd op zaterdagmiddag, uit tegen DTL in Hantum om 15:30 uur.