5.1 °C

Quick '21 wint van Noordenveld (20-17)

ma 16 april 2018, 12.59 uur

OUDEGA - Na de belangrijke nipte 12-11 overwinning van het 2e team in de degradatiekraker tegen Noordenveld 2 mocht het 1e team aantreden tegen dezelfde tegenstander.

Deze wedstrijd was van even groot belang. Maar dan in de strijd om het kampioenschap in de 2e klasse B. Noordenveld kwam dit keer beter voor de dag dan de laatste ontmoeting in de zaal die ruim door Quick werd gewonnen. Het was vrij zuiver in kleine kansen rond de korf en stond lange tijd aan de goede kant van de score. Ook Quick was in de eerste helft vrij zuiver (uitgezonderd strafworpen) en kon toch nog met een nipte voorsprong (13-12) pauzeren.

De tweede helft begon vrij matig aan beide zijden. De verdedigingen hadden het goed dicht en er werden felle onderlinge duels gestreden. Hierbij ging Romke Kooistra voorop in de strijd tegen de zogenaamde “oranje witte tijgers” en moest dit bekopen met de nodige schaafwonden. Toch was dit wel het signaal dat er gestreden moest worden voor elke bal om deze wedstrijd te kunnen winnen. Mede door dit sterk verdedigende werk bleef Quick de gehele tweede helft aan de goede kant van de score staan. Daarnaast mocht het blij zijn dat Noordenveld weinig resultaat haalde uit de legio vrije ballen die het van de scheidsrechter toegewezen kreeg. Geke Blauw was in de eindfase beslissend met twee treffers en zo won Quick deze lastige wedstrijd met 20-17.

Volgende week moet Quick 1 het in de uitwedstrijd opnemen tegen de nr 2 ROG uit Groningen.

Doelpunten: Jelte de Vries 4, Romke Kooistra 5, Jan Auke Kooistra 3, Hilly Neeltje vd Wal 2, Grietsje Blauw 2, Geke Blauw 3, Gerdien vd Veen 1