Account
Logo
Zoeken
3.7 °C
Jongeren Niawier/Metslawier helpen Roma zigeuners

Jongeren Niawier/Metslawier helpen Roma zigeuners

di 20 maart 2018, 15.20 uur

MITSELWIER - Eind april vertrekt een aantal catechisanten van de protestantse gemeente Niawier/Metslawier met zes begeleiders naar Roemenië. Samen met de stichting Phoneo gaan ze de Roma’s in het dorp Reghin helpen hun levensomstandigheden te verbeteren, onder meer door sanitaire voorzieningen aan te leggen. Ook gaan ze activiteiten organiseren voor de kinderen.

Om een en ander te bekostigen hebben de catechisanten verschillende acties georganiseerd. Zo is er vis verkocht, zijn ze met toiletpapier langs de deuren geweest en stonden ze op een kerstmarkt. Op 24 maart is er nog een ludieke 24 uurs actie in de Schakel in Metslawier, die wordt afgesloten met een ontbijt waarvoor mensen zich kunnen inschrijven.
Kanslozen

Het werk van Stichting Phoneo wordt geleid door Ronald en Pauline Wolthuis. Sinds 2001 werken zij als pioniers in de zigeunergemeenschappen in Reghin en de omliggende dorpen.
Ze geven leiding aan een enthousiast internationaal team van zo’n twintig vrijwilligers. Samen realiseren zij een breed hulpaanbod middels verschillende projecten. De Roma zigeuners leven in Roemenië nog altijd in moeilijke omstandigheden. Gebrek aan scholing, werkgelegenheid, sociale problemen en discriminatie houden hen gevangen in een spiraal van armoede en ellende. Kinderen zijn vaak maandenlang op zichzelf aangewezen. Ouderen leven in treurige omstandigheden in vervallen huisjes. Tieners zien geen toekomst en stortten zich veel te jong in ongelukkige relaties. “Dit zijn de mensen naar wie ons hart uitgaat”, zeggen de initiatiefnemers op hun website. “Wij willen hoop brengen aan mensen die in duisternis en wanhoop leven. Opkomen voor de kanslozen. Een veilige haven zijn voor verwaarloosde kinderen. Hoop geven aan ouders die geen uitkomst meer zien.”

Wie de groep wil steunen kan een bedrag doneren: NL09ABNA0812411870 – o.v.v. Catechisanten naar Roemenië. Ter name van M.J. Tjeerdsma.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
25.6%
Nee  
56%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!