10.9 °C

KF De Wâlden wint thuis van KV Drachten

ma 12 maart 2018, 10.47 uur

DRACHTEN - Zaterdag was het alweer de laatste wedstrijd in de zaalcompetitie 20-17-2018 voor KV Drachten. Drachten speelde uit tegen KF de Wâlden en won heel royaal met 16-31. Terugkijkend op de wedstrijd tegen De Wâlden bleek al snel dat De Wâlden een kansloze wedstrijd speelde waarin Drachten, zeker in de eerste helft, nog niet voluit ging. Scheidrechter Bert Blauw floot op de stand 6-12 voor de rust. Na de rust draaide de doelpuntenmachine van trainer Daling op volle toeren en Drachten eindigde af op een geenszins geflatteerde eindstand van 16-31 waarbij toch weer 8 spelers van Drachten wisten te scoren.

KV Drachten sloot in stijl af want na een paar ongelukkige verlieswedstijden in het begin van de competitie, heeft Drachten de opgaande lijn daarna doorgezet en is terecht als tweede geëindigd in de 1e klasse B. Op Heerenveen stond deze competitie geen maat en ze werden terecht kampioen. Michel Daling heeft echter met zijn technische staf Drachten aan het draaien gekregen en met technisch verzorgd en een attractieve speelwijze Drachten tot een hele goede ploeg gemaakt. Het scorend vermogen in de tweede helft van de competitie liet telkens scores zien van ruim 30 treffers en dat is best veel te noemen. Ook opvallend is dat veel Drachtsters tot scoren komen. Gemiddeld scoren er minstens acht spelers van Drachten.

Ondanks het feit dat enkele spelers naar elders vertrekken belooft de komende competitie toch veel goeds. Vertrekkers kunnen waarschijnlijk goed worden opgevangen door “aanstormende jeugd” uit de huidige A-junioren. Daling heeft een aantal van hen al regelmatig laten meetrainen en meespelen. De toekomst zal het leren maar het lijkt er niet op dat Drachten zich ongerust hoeft te maken over de nabije toekomst. Het wordt eerder de kunst om goede spelers te behouden. Over enkele weken start de 2e helft van de veldcompetitie.