6.1 °C

KV de Pein na gelijkspel naar degradatie-driekamp

ma 12 maart 2018, 10.38 uur

OPEINDE - Door een herindeling van de competitie is er dit jaar een strengere degradatie-regeling waardoor de Pein voorafgaand aan de wedstrijd tegen KV Leeuwarden wist wat er te doen stond. Alleen een winst en daarbij een verlies van VZK en/of WSS zou voldoende zijn om de risicovolle zesde plaats te ontstijgen.

Leeuwarden was een week eerder in Oude Pekela reeds zeker van degradatie, maar de hoofdstedelingen speelden gedreven en de Pein kreeg de punten niet cadeau. Na een 0-1 voorsprong liepen de peinders steeds tegen kleine achterstanden aan, maar deze werden elke keer vakkundig weggewerkt.

Na de 9-8 ruststand werd in de tweede helft het initiatief over genomen en werd er wat scherper verdedigd. Er werd af en toe een gaatje van 3 punten geslagen, maar er kon niet doorgedrukt worden door het peinder vlaggenschip. KV Leeuwarden bleef loeren op de kansen. Tien minuten voor het einde was de 15-17 voorsprong de basis om de wedstrijd goed uit te spelen en dat leek te lukken door een belangrijke treffer (15-18) op vijf minuten voor het einde. De winst glipte echter door de vingers van de opeindenaren door een laatste krachtsinspanning van de Leeuwarders. De 18-18 in de slotminuut kon nog in één aanval bestreden worden, maar daarin werd geen kans benut.

Een zuur puntenverlies aangezien directe concurrent WSS twee punten heeft laten liggen en nu met evenveel punten, maar op onderling resultaat zichzelf verzekerde van lijfsbehoud.

De Pein is nu veroordeeld aan een degradatie-driekamp tegen Thrianta (Hoogeveen) en SF Deinum die ook als 6e eindigden in resp. Klasse 3B en 3C. Alleen de winnaar van de driekamp is zeker van de derde klasse, dus men zal tweemaal vol voor de winst moeten strijden.

De eerste wedstrijd voor De Pein is zaterdag 17 maart, thuis tegen Thrianta, tijdstip nog niet bekend. Bij winst of gelijkspel zal de beslissende wedstrijd op zaterdag 24 maart uit tegen SF Deinum zijn, bij verlies de 17e wordt deze wedstrijd doordeweeks al gespeeld.