7.2 °C

VV Anjum slaat wederom toe in slotfase

zo 11 maart 2018, 20.16 uur

TWIJZEL - VV Anjum heeft in de uitwedstrijd tegen Twijzel drie belangrijke punten gepakt. In een open wedstrijd was het gastheer Twijzel dat met 1-0 de rust in ging. In de tweede helft had Anjum het betere spel wat uiteindelijk resulteerde in een 1-2 eindstand.

In de beginfase was het Twijzel dat als eerste gevaarlijk werd. Een schot van Patrick Huizinga werd uitstekend door Lolke Dijkstra gepakt. Even later kreeg Anjum een grote kans nadat een voorzet Stephan Overkempe net niet bij Jan Tijtsma belandde. Hierna kregen beide ploegen kansen maar het vizier stond niet op scherp of de keeper stond zijn werk uitstekend te doen. Vijf minuten voor tijd kwam Anjum goed weg nadat een schot van Rein van der Veen via de binnenkant van de paal het veld weer in schoot. Op slag van rust was het dan toch nog raak. Een klutsbal in de Anjumer verdediging belandde pardoes in de voeten van Marco Boorsma, hij wist de bal koel buiten het bereik van Lolke Dijkstra binnen te werken, 1-0.

In de tweede helft was het Anjum dat het betere spel had. Na een mooie aanval was het Stephan Overkempe die de bal net over de goal van Jacob Sytse Bremer schoot. Even later was het Stephan Overkempe die met een voorzet Jan Tijtsma wist te bereiken, zijn inzet werd net voor de lijn gekeerd. Na een klein kwartier was het toch raak nadat Wiebe Dijkstra van de rechterkant het strafschopgebied in dribbelde en Jacob Sytse Bremer het nakijken gaf, 1-1. Tien minuten later floot scheidsrechter Van der Wal in een duel om de bal voor een overtreding. In de schermutselingen hierop volgend zag de scheidsrechter geen andere keus dan om Patrick Huizinga (SCT) en Jan Tijtsma (VVA) met een rode kaart van het veld te sturen. Nadat beide ploegen de organisatie weer op orde hadden bleef Anjum sterker. Vlak voor het verstrijken van de negentig minuten was het Mark Jansma die vanaf de achterlijn een voorzet gaf richting het strafschopgebied, Stephan Overkempe verraste vriend en vijand en de kopte de bal feilloos achter Jacob Sytse Bremer, 1-2. Kort hierna blies scheidsrechter Van der Wal voor het einde van de wedstrijd.

Na de winst op Twijzel blijft Anjum steken op de negende positie. De eerlijkheid gebied echter wel te zeggen dat er ten opzichte van de concurrentie nog veel inhaalwedstrijden gespeeld moeten worden, en alles dicht bij elkaar ligt.

Zaterdag 17 maart speelt Anjum op het eigen Kolkenfjild tegen Zwaagwesteinde. Aanvang 14:30u

Scoreverloop:
47’ 1-0: Marc Boorsma (SCT)
58’ 1-1: Wiebe Dijkstra (VVA)
87’ 1-2: Stephan Overkempe (VVA)

Scheidsrechter: Dhr. F. van der Wal