12.2 °C

Ropta Boys wint in blessuretijd

zo 11 maart 2018, 13.50 uur

WIJNJEWOUDE - In de competitie 2017-2018, waarin de verschillen in wedstrijden groot zijn, mocht Ropta Boys dit keer voor de 9e wedstrijd aantreden op sportpark “Tusken de Wâllen” tegen ODV. Het werd uiteindelijk na 99 minuten voetbal een meer dan dik verdiende overwinning voor Ropta Boys. De winst kreeg uiteindelijk in de 93e minuut gestalte door het tweede doelpunt van aanvoerder Kees Kool. Het manco aan Ropta Boys zijde was dat men het zeer grote veldoverwicht niet wist om te zetten in doelpunten. Het werd hierdoor een nipte overwinning, maar een verdiende overwinning op een zeer verdedigend ingesteld ODV.

1e helft.
Veertien Ropta Boys supporters hadden de reis ondernomen om het vlaggenschip te zien vetballen. Op gras zo geel als bier, merkte één van de dorstige Ropta Boys supporters op, begon Ropta Boys zeer vervelend aan de wedstrijd. In de 5e minuut ging Geert Linthof volledig door zijn enkel en moest noodgedwongen worden gewisseld voor Nik van der Voort. Na enig oponthoud bleek snel dat er deze middag maar één ploeg wilde voetballen. Ropta Boys had meteen een groot veldoverwicht, omdat ODV geheel koos voor verdedigen en dan maar hopen op een counter.

Het éénrichtingsverkeer leverde Ropta Boys wel degelijk enkele mogelijkheden op in de eerste helft. In de 22e minuut schoot Erik de Vries kansrijk in de handen van de ODV doelman. Een minuut later kopte Tjidsger Braaksma uit de vele verre ingooien van Dennis van der Wal op het dak van het doel. In de 32e minuut dacht Ropta Boys te kunnen juichen, maar een inzet van Erik de Vries werd door de doelman van ODV zeer fraai uit de kruising tot corner getikt. ODV kwam eigenlijk niet in de buurt van Ropta Boys keeper Johannes de Groot.

Tweemaal werd men enigszins gevaarlijk. In de 20e minuut werd een vrije trap op de rand zestien goed geblokt door de Ropta Boys muur. In de laatste minuut verdween een schot keihard in het zijnet. Tegenover deze mogelijkheden van ODV had Ropta Boys in de 43e en 47e minuut nog grote mogelijkheden om te scoren. Eerst komt Tjidsger Braaksma op aangeven van Rudi Torensma een teenlengte te kort. Vier minuten later wist Christiaan Wijnsma een scherp voor gegeven vrije trap van Rudi Torensma net niet binnen te koppen. Zo werd de rust met 0-0 bereikt.

2e helft.
In de tweede helft werd de druk van Ropta Boys alleen maar groter op het stug verdedigend ODV. Ondanks de druk en de kansen bleef ODV heel lang op de been. Grote en kleine kansen, ze leken deze middag niet besteedt aan de Ropta Boys ploeg van trainer Wietse van der Veen. In 53e minuut zag Edwin de Vries zijn inzet geblokt door de ODV keeper. In de 55e minuut tikt Rudi Torensma de bal niet binnen na een voorzet van Edwin de Vries.

In de 58e minuut wordt een schot van Rudi Torensma knap gepakt door de ODV keeper. In de 64e minuut was de onredelijke trainer van ODV het niet eens met de leiding en werd weggestuurd. In de 68e minuut had Nik van der Voort de 0-1 op zijn schoen, maar de puike voorzet van Erik de Vries werd door Nik volledig gemist voor open doel. In de 70e minuut ging de hiervoor genoemde kans op herhaling. Opnieuw wist Nik van der Voort niet te scoren uit een voorzet van Erik de Vries. ODV stelde hier aanvallend niets tegenover, maar verdedigend bleef men op de been.

Bijna 80 minuten wist men dit vol te houden, totdat Kees Kool de ban brak en fraai scoorde voor Ropta Boys. Het was Dennis van der Wal die Erik de Vries aanspeelde op zijn vertrouwde linkerkant. Erik zijn voorzet werd half weggewerkt en valt net buiten de zestien voor de voeten van Kees Kool. Kees aarzelde geen moment en schiet de bal zuiver, hard en onbereikbaar binnen. (0-1)

De opluchting was groot, maar helaas voor Ropta Boys van korte duur. ODV krop nu wel uit haar schulp en werd meteen gevaarlijk. Eerst werd een bal onbesuisd voorlangs geschoten, maar in 85e minuut was het meteen raak. Eigenlijk de allereerste keer dat men in buurt van het Ropta Boys doel kwam was het raak. Vanaf de linkerkant werd de bal door een ODV speler fraai en onhoudbaar om keeper Johannes de Groot binnen geschoten. (1-1)

Ondanks deze gelijkmaker bleef Ropta Boys erin geloven en terecht. In 89e minuut werd een inzet van Christiaan Wijnsma op de doellijn gekeerd met of zonder een arm in het spel. In de 90e minuut ging een omhaal van Simon Dijkstra net naast.

In 92e minuut kopte Erik de Vries net naast uit een vrije trap van Rudi Torensma. In de 93e minuut was het uiteindelijk raak. Het was Kees Kool die zijn ploeg via een rake kopbal naar de dik verdiende drie punten kopte in deze lastige uitwedstrijd. (1-2) Ondanks dat de scheidsrechter onbegrijpelijk nog liet doorspelen tot en met 99e minuut, kwam de overwinning van Ropta Boys niet meer in gevaar.

Conclusie: Moeizaam, maar meer dan verdiend wist Ropta Boys als sterk collectief drie punten bij te schrijven op de ranglijst. Door deze winst blijft Ropta Boys goed presteren. Volgende week komt Rottevalle op bezoek. De enige ploeg waarvan Ropta Boys dit seizoen heeft verloren. Misschien een motivatie om deze nederlaag in Oosternijkerk recht te zetten. Eindstand: 0-0.