9.1 °C

CVVO profiteert van fouten SC Veenwouden

zo 11 maart 2018, 13.46 uur

FEANWALDEN - In een sportief duel leed SCV haar derde opeenvolgende nederlaag in 2018 waardoor het in de gevarenzone blijft. CVVO, dat evenals de thuisclub nogal wat invallers telde, speelde zeker niet groots maar profiteerde optimaal van de fouten die de thuisclub maakte.

In een gelijk opgaand duel was de eerste goede kans na 2o minuten voor SCV toen Rinse Procee een goede voorzet gaf op Bouke Reitsma die op de rand van de zestien kon uithalen maar het schot ging over. Een minuut later nam CVVO de leiding toen de SCV defensie zich verkeek op een diepe bal vanuit de verdediging van CVVO. De bal viel precies over de defensie heen, Klaas van der Veen liet de bal lopen voor de keeper maar Bent Kloosterboer onderschepte de bal voor doelman van der Mark kon ingrijpen, omspeelde de keeper en kon daarna simpel scoren: 0-1

Na 35 minuten was CVVO dicht bij de 0-2 toen een vrije trap van Lourens Visser de paal raakte. Vijf minuten voor de pauze had de thuisclub de gelijkmaker moeten scoren toen Rinse Procee een prima voorzet gaf die zowel Hessel Ellens als Ronald Procee maar voor het intikken hadden. Te lang treuzelen met schieten deed deze kans teniet gaan. In een saaie tweede helft viel er voor het publiek weinig te genieten. De thuisclub begon nog wel sterk aan de tweede helft maar durfde daarna te weinig g risico te nemen. CVVO koesterde de voorsprong en hoefde niet zo nodig.

In de 77e minuut kreeg SCV toch nog een beste kans op de gelijkmaker toen Arjen Haringsma met een mooie actie de achterlijn haalde en voorzette op Luc van der Kooi die van dicht bij de kans kreeg om de gelijkmaker te produceren. De niet goed ingeschoten bal werd door de doelman gekeerd. In de 83e minuut viel de beslissing toen Arjen Haringsma een voorzet verkeerd raakte en de bal inde voeten van Lourens Visser belandde die niet aarzelde en onhoudbaar de 0-2 inschoot.