Account
Logo
Zoeken
6.7 °C
Drankrijder: 'Ik reed niet'. Rechter: 'U reed wel'
Drie getuigen hadden de Harkemaster echter herkend

Drankrijder: 'Ik reed niet'. Rechter: 'U reed wel'

wo 7 maart 2018, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Een 44-jarige inwoner van Harkema hield woensdag bij de politierechter in Leeuwarden bij hoog en bij laag vol dat hij op 5 februari vorig jaar niet achter het stuur had gezeten van de Mitsubishi Colt, die, nadat er een paar containers omver waren gereden, in de bosjes was beland. De man wilde ook niet zeggen wie dan wel achter het stuur had gezeten. 'Daar kan ik mij verder niet over uitlaten', zei hij toen de rechter informeerde naar de identiteit van de bestuurder.

Drie getuigen hadden de Harkemaster echter herkend. Eerst toen hij de Mitusbishi de bosjes in had gestuurd. De getuigen hadden nog geprobeerd de sleutels uit het contact te pakken, maar dat mislukte. Ze hadden wel gezien waar de bestuurder vervolgens zijn auto parkeerde en bij welke woning hij naar binnen was gegaan. Dezelfde persoon werd volgens de getuigen even later door de politie uit hetzelfde huis gehaald.

Vanwege longproblemen werd bij de Harkemaster bloed afgenomen. Hij had bijna vijf keer meer gedronken dan wettelijk is toegestaan. Hij zei dat hij 24 halve liters bier achter de kiezen had. Maar ook bij de politie ontkende hij dat hij achter het stuur van de Mitsubishi had gezeten. De rechter geloofde hem niet: 'U komt zelf niet met een plausibel verhaal'. De man heeft in het verleden vaker dronken achter het stuur gezeten.

De laatste keer dat hij werd veroordeeld was korter dan vijf jaar geleden. Dat houdt in dat zijn rijbewijs automatisch ongeldig wordt verklaard. Hij werd woensdag veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur en een onvoorwaardelijke rijontzegging van twaalf maanden. Hij tekende meteen hoger beroep aan. Dat betekent ook dat hij daarmee de ongeldigheid van het rijbewijs in ieder geval tot en met het hoger beroep uitstelt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.7%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.7%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.8%
Geen mening  
28.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!