9.5 °C

DraGor weet te winnen in Enschede

zo 25 februari 2018, 13.41 uur

DRACHTEN - Na de overwinning van afgelopen week stond er dit weekend een uitwedstrijd op de planning tegen EZC Heren 1. Een geduchte tegenstander, maar ook een ploeg waarvan gewonnen moest worden.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op met veel kansen aan beide kanten. Door goed samenspel wisten de Friezen vier keer te scoren, deze voorsprong werd met matig verdedigen ook weer weggegeven. Met een tussenstand van 4-4 gingen de heren de tweede periode in. Verdedigend ging het iets beter en de Friezen waren zelf in staat gevaarlijk te blijven in de aanval. Zo kon er een kleine voorsprong gepakt worden. In de derde en begin vierde periode kon deze voorsprong uitgebreid worden. Met mooie goals van onder andere Gerlof Huntelerslag en Jelmer Groen stond met nog twee minuten spelen een tussenstand van 7-12 op het scorebord. Helaas verslapte de focus in die laatste twee minuten waardoor EZC nog terug kon komen naar 9-12, dit was niet genoeg om de Friezen van de overwinning af te houden.

Met drie punten op zak konden de heren weer afreizen naar Drachten. Doelpunten werden gemaakt door: Magchiel Groen 3x, Gerlof Huntelerslag 2x, Johan de haan 2x, Jelmer Groen 2x, Mitchell van den Adel 2x, Allard de Vries 1x.

Volgende week staat er een om 18.50 uur een thuiswedstrijd op de planning tegen Proteus H1.