9.1 °C

It Fean / Boelenslaan 1 weet wederom te winnen

zo 25 februari 2018, 13.40 uur

SURHUISTERVEEN - Zaterdag stond de inhaalwedstrijd tegen WWC 1 op het programma. De vorige wedstrijd werd na een ongelukkige botsing tussen twee heren van it Fean / Boelenslaan gestaakt. De stand was toen 6-4 in het voordeel van It Fean/Boelenslaan, maar deze voorsprong was met veel moeite tot stand gekomen. Reden voor it Fean / Boelenslaan om meteen scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Echter kwam de wedstrijd moeilijk op gang. De eerste twee doelpunten kwamen op naam van WWC, toch wist It Fean/Boelenslaan deze achterstand om te buigen in een 4-2 voorsprong middels doelpunten van Remco Zijlstra, Lubbert-Jan Dijk en Jan Boomsma. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, waardoor het halverwege de eerste helft 5-5 gelijk stond. Toch wist it Fean/Boelenslaan met een voorsprong van 8-5 de rust in te gaan.

Na de pauze wist WWC deze voorsprong toch weer bijna weg te werken, maar bij de stand van 8-7 stak Merle de Wind daar een stokje voor, door een mooi kansje af te ronden. Hierna namen Jan Boomsma en Lubbert-Jan Dijk dit voorbeeld over waardoor er weer een comfortabele voorsprong van 11-7 op het scorebord stond. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven. De goed scorende Remco Zijlstra en Jan Boomsma wisten deze voorsprong nog verder uit te breiden door beide nog 3x de korf te doorboren. De wedstrijd werd bij de stand van 19-11 afgefloten. It Fean / Boelenslaan 1 staat nu op een keurige derde plaats op de ranglijst.

Volgende week zaterdag heeft de selectie vrij, maar zaterdag 10 maart reizen beide ploegen af naar Easterein om daar de laatste wedstrijd van het zaalseizoen te spelen tegen wederom WWC. De wedstrijd van it Fean / Boelenslaan 2 begint om 12:25u, waarna it Fean / Boelenslaan 1 om 13:35u start.