8.2 °C

KV Flamingo's kampioen

ma 19 februari 2018, 11.09 uur

BUITENPOST - In bomvolle sporthal de Houtmoune speelde kampioen Flamingo’s zijn laatste thuiswedstrijd tegen TFS. In een enerverende werd na een doelpuntrijke tweede helft gewonnen met 25-18.

Zonder dat de ploeg het in de gaten had bleek de overwinning vorige week tegen Deinum al voldoende te zijn voor het kampioenschap in de derde klasse C. De KNKV blijkt dit jaar de reglementen te hebben aangepast. Het verschil in wedstrijdpunten en het positieve onderlinge resultaat met de concurrentie was al voldoende voor de Buitenposter ploeg om zich kampioen mogen noemen.

Ondanks dat er dus niks meer op het spel stond was de bouwbedrijf Tamminga formatie gebrand om wedstrijd te winnen, om op deze manier het kampioenschap te vieren met het thuispubliek. De eerste helft startte wat mat, na een 2-2 tussenstand nam Flamingo’s een tweepuntenvoorsprong. De stand bij rust was 10-7.

Na de rust scoorden beide ploegen erop los. Flamingo’s probeerde de voorsprong uit te breiden maar vooral via de dames bleef TFS in het spoor. Uiteindelijk liep Flamingo’s uit van 14-12 naar een 20-14 tussenstand in een fase waar TFS twee keer strafworp onbenut liet. Nadat de scheidsrechter bij de stand 25-18 de wedstrijd ten einde floot barstte het feest los in Buitenpost. Het kampioenschap en de felbegeerde promotie is een feit.

De volgende en ook laatste wedstrijd van de zaalcompetitie is over drie weken op 10 maart. Flamingo’s speelt dan om 19.10 uur een uitwedstrijd tegen Joure.