7 °C

DTL verslaat stug WWC

ma 19 februari 2018, 10.55 uur

HANTUM - Zaterdag speelde DTL haar één na laatste wedstrijd in deze spannende zaalcompetitie. Thuis in de nieuwe Tolhuisparkzaal in Dokkum, de eigen zaal was helaas niet beschikbaar, ontving de Bouwbedrijf Postma formatie WWC uit Wiuwert/Mantgum. Een geduchte tegenstander die beschikt over veel ervaring en nog volop strijd om degradatiewedstrijden te ontwijken. Voor DTL was winst noodzakelijk om zicht te blijven houden op de felbegeerde 2e plaats die recht geeft op een promotiewedstrijd.

Voor beide teams dus grote belangen maar het was DTL die het beste uit de startblokken kwam. Via prima uitgespeelde aanvallen pakte het team van coach Piet Nieuwenhuizen al snel een 3-0 voorsprong. Het 2e aanvalsvak had echter wel de nodige moeite om goede aanvallen neer te zetten. Hier wisten de gasten optimaal van te profiteren want bij een 4-3 stand had WWC de achterstand al weer bijna weggewerkt. DTL bleef echter rustig aanvallen en beheerst zoeken naar de juiste kansen. Beide ploegen hadden vooral verdedigend de zaakjes prima op orde en dat resulteerde uiteindelijk in een magere 6-5 ruststand. Niet veel doelpunten maar nog altijd alles in eigen hand om in de 2e helft definitief afstand te nemen van WWC.

Het waren echter de gasten die gelijk na rust de stand weer in evenwicht wisten te brengen. Het was duidelijk dat er voor beide teams veel op het spel stond en scheidsrechter van der Heide had soms zijn handen vol om de wedstrijd in goede banen te leiden. DTL liet zich echter niet gek maken en wist halverwege de 2e helft een 9-7 voorsprong te pakken. WWC kon in deze fase de aanvalsdrang van DTL niet stoppen en opeens wisten de Hantumers een gat te slaan. Bij een 13-8 stand leek de wedstrijd gespeeld. WWC rechte echter nog één keer haar rug en startte een slotoffensief. Met nog 5 minuten op de klok waren de gasten al op 13-11 gekomen en brak een reuze spannende slotfase aan. DTL kon de wedstrijd echter heel gedegen uitspelen en via lange aanvallen wist men de zwaar bevochten 13-11 overwinning uit het vuur te slepen.

Een belangrijke winst tegen een stugge tegenstander die DTL nog altijd op de 2e plaats op de ranglijst brengt. Met nog één wedstrijd te gaan heeft DTL dus nog alles in eigen hand om de promotiewedstrijd af te dwingen. Volgende en laatste tegenstander Deinum vecht echter nog tegen degradatie dus DTL zal op 10 maart alle zeilen moeten bijzetten om ook deze wedstrijd in winst om te zetten.