4.2 °C

SC Veenwouden kansloos onderuit in Joure

ma 19 februari 2018, 10.39 uur

JOURE - De tweede wedstrijd na de winterstop voor SC Veenwouden leverde opnieuw een nederlaag op tegen Joure. De thuisclub behaalde een simpele 3-0 overwinning op SCV dat wederom in aanvallend opzicht geen vuist kon maken en verdedigend de nodige steekjes liet vallen waarmee de nederlaag verklaard is. In een op en neergaand duel probeerde SCV het wel maar wist het zelden echt gevaarlijk te worden.

Joure was na tien minuten dicht bij de openingstreffer toen Sipke Visser uit een vrije trap van Jurre Hogeveen de bal hard over schoot. In de 13e minuut was het wel raak toen Martijn Dijk uit een corner de bal voorgaf en Jelte ter Heide met een omhaal doel trof:1-0 SCV-doelman Coenraad voorkwam daarna een treffer door Hogeveen van een treffer af te houden.

In de 23e minuut kreeg SCV een beste kans op de gelijkmaker toen Nivard Vrieling vrij voor de keeper verscheen. Zijn schot ging echter voorlangs. In de 33e minuut was het opnieuw raak voor Joure toen SCV dom balverlies leed op het middenveld en de organisatie bij SCV weg was. Sebastiaan Kooistra wist in de counter Nivard Vrieling te passeren waarna hij vanaf de achterlijn Martijn Dijk bij de tweede paal bediende die simpel raak kon schieten: 2-0

Martijn Dijk verzuimde net voor rust 3-0 te maken door in vrije positie over te schieten. SCV probeerde het na rust wel maar een poeier van Rinse Procee werd door doelman Zeldenthuis tot corner verwerkt en Hessel Ellens kon net niet bij een scherpe voorzet van Rinse Procee zodat de doelman kon ingrijpen. In de 61e minuut werd de wedstrijd definitief beslist toen Andries Hoekstra een verre uittrap van de doelman volkomen verkeerd beoordeelde en miste waardoor Sebastiaan Kooistra alleen op de keeper kon afgaan en wist te scoren:3-0

In het laatste half uur gebeurde er weinig meer. Invaller Folkert Luhoff kreeg nog een knappe mogelijkheid namens Joure maar schoot over. Invaller Ygram Vrieling kreeg in de slotfase binnen vijf minuten tweemaal geel waardoor SCV de wedstrijd met tien man eindigde. SCV zal de komende wedstrijden beter voor de dag moeten komen wil het zich handhaven in de tweede klasse.