9.3 °C

Quick '21 verliest thuis van KV Drachten (29-30)

ma 12 februari 2018, 11.02 uur

OUDEGA - In de 1e klasse B steekt KV Heerenveen met kop en schouders boven de rest uit en mag zich drie ronden voor het eind van de competitie al kampioen noemen. Voor de derby tussen Quick’21 en KV Drachten stond dus louter en alleen de eer op het spel.

Beide ploegen gingen fel van start en waren er op gebrand om voor de overwinning te gaan. De wedstrijd kende een vlot scoreverloop. Dit kwam mede door het strenge optreden van de scheidsrechter en het toekennen van vele vrije ballen en strafworpen. Het deerde de wedstrijd echter niet en beide ploegen ontliepen elkaar niet veel. De Quick-dames speelden een zeer sterke 1e helft en wisten de korf makkelijk te vinden. Aan het eind van eerste helft leek de Spar-Adema formatie voor het eerst een gaatje te slaan (19-15). Maar door twee snelle scores van Drachten behield de tegenstander toch de aansluiting.

In de eerste tien minuten na rust ging Drachten door met de inhaalrace en boog de achterstand om tot een 20-24 voorsprong. Quick had even tijd nodig om weer in de wedstrijd te komen. Via een aantal slimme wissels kregen de Quickers toch weer meer de controle over de wedstrijd en kwam het in de laatste minuten weer terug tot een 2-punts achterstand. De Drachtsters probeerden met fysiek geweld bij het uitverdedigen de overwinning over de streep te trekken, maar moesten dit bekopen met een vrije bal en een strafworp. Hilly Neeltje vd Wal en Jelte de Vries benutten deze buitenkansjes koelbloedig en maakten weer gelijk (29-29). In alle euforie die ontstond bij de Quickers was er verdedigend een miscommunicatie en bezorgde dit Drachten een grote kans bij Peter de Zee, die Drachten in de laatste minuut definitief naar de overwinning schoot. Eindstand van deze spannende en doelpuntrijke derby: 29-30.