8.8 °C

Sparta Zevenhuizen- V en V

zo 21 januari 2018, 22.15 uur

GARYP - Sparta Zevenhuizen- V en V

Daar waar de belangen voor beide teams groot waren, trok V en V uiteindelijk aan het langste eind door de wedstrijd keurig uit te spelen.
Voordat de wedstrijd van het 1e begon had het 2e net het laatste fluitsignaal gehoord in Vroomshoop. Helaas verloor het 2e met 20-12.
Voorafgaand aan de wedstrijd werd in de voorbespreking de tactiek besproken. Sparta staat net als V en V in de onderste regionen van de 2e klasse. Aangezien de aansluiting met de middenmoot minimaal is, zou V en V bij winst goede zaken doen. In een goed gevulde Rodenburghal werd de wedstrijd in gefloten door dhr. K. de Vries.

V en V begon scherp en stond binnen enkele minuten 0-2 voor door doelpunten van Remco Schraa en de jarige Arjen Brander. Na de 3-5 stokte het scoren even bij V en V en was het Sparta die d.m.v. 4 doelpunten op rij de stand op een 7-5 zette. D.m.v. doelpunten van Femke Feenstra en wederom Remco Schraa werd de stand weer gelijkgetrokken. Net voordat het rust werd scoorde Miranda Veenstra haar 3e doelpunt deze wedstrijd. In de rust zette trainer/ coach Ron Berkenbosch zijn team op scherp door de juiste aanwijzingen te geven. Verdedigend geen domme fouten meer maken, dat was het devies.

V en V had de opdracht goed begrepen en ging door met scoren. Sparta kwam nog eenmaal op twee doelpunten, maar V en V bleef scherp en wilde de winst niet weggeven. Met een tactisch goede wissel, waarin Jan de Boer het veld inkwam en Roel Schipper het veld verliet was het Miranda Veenstra die met nogmaals 2 afstandsschoten het verschil weer op 4 bracht, 12-16. Met nog 6 minuten op de klok was de stand 16-18 en was er nog van alles mogelijk. Sparta scoorde zelfs nog de 17-18…Spannend voor het publiek was het zeker.. V en V bewaarde en rust en speelde de wedstrijd slim uit.

Nadat het fluitsignaal had geklonken was er een en al blijdschap bij V en V. De belangrijke punten waren binnen! Tijd om stil te gaan zitten heeft V en V niet, volgende week wacht namelijk de volgende thriller. V en V speelt dan uit tegen Elko in Elim. De thuiswedstrijd werd er gelijk gespeeld. Wanneer V en V deze wedstrijd wint doet de ploeg van Ron Berkenbosch heel goede zaken.

Doelpunten: Miranda Veenstra 6, Remco Schraa en Arjen Brander 3, Roel Schipper en Jan Jacob van der Zee 2, Femke Feenstra en Corrie Betten elk 1