8.4 °C

Ropta Boys oefent 'gelijk' tegen SC Kootstertille

zo 14 januari 2018, 18.07 uur

TWIJZEL - Op het prachtige nieuwe kunstgrasveld kon Ropta Boys oefenen tegen S.C. Kootstertille. Het was de eerste wedstrijd en het nieuwe jaar 2018. Voor Ropta Boys niet de allerbeste wedstrijd, want men had de nodige moeite tegen het goed en georganiseerd spelend S.C. Kootstertille. Maar ja, oefenwedstrijden zijn om spelers, systemen en ritme te testen, want over twee weken wacht een zeer grote uitdaging voor Ropta Boys in en tegen koploper Veenhuizen.

Het spel van Ropta Boys was niet om over naar huis te schrijven, maar er was wel degelijk een groot lichtpunt binnen de hoofdmacht van Ropta Boys. Namelijk de debuterende spits/middenvelder Durk Slager, alias The Butcher, overkomend uit het tweede elftal van Ropta Boys. Daar was hij een heuse vedette. Een welkome verademing door zijn balvastheid, zijn inzicht, kop- en schotkracht. Hij etaleerde afgelopen zaterdagmiddag nog niet alles, maar ondanks dat was hij meteen één van de betere spelers deze middag bij Ropta Boys.

Voor het overige speelde Ropta Boys een moeizame wedstrijd. Met de uiteindelijke eindstand van 1-1 mocht Ropta Boys het gelukkigst zijn, want een overwinning voor S.C. Kootstertille zou niet misstaan na deze wedstrijd. Een goed voetballend jong team met als grote uitblinker de nummer 10 en tevens aanvoerder van S.C. Kootstertille.
1e helft.

Door de komst van Durk Slager werden er voorin en op het middenveld enkele wisselingen toegepast door trainer Wietse van der Veen. De start was hoopgevend voor Ropta Boys met nog enkele schoten van Kees Kool en Durk Slager richting Kootstertille doel. Deze schoten gingen over, maar in de 20e minuut was Martin Kool dichtbij de openingstreffer maar zijn schot belandde via de paal naast het doel. Maar snel bleek dat Kootstertille de zaakjes goed voor elkaar hadden. Als blok werd Ropta Boys vrij snel onderdruk gezet met als gevolg veel balverlies in de opbouw bij Ropta Boys. Men was de bal meteen kwijt, waardoor Kootstertille na overname gevaarlijk kon worden.

Na een half uur spelen had een Kootstertille speler de eerste treffer op zijn schoen, maar de lob alleen voor doelman Johannes de Groot mislukte. Deze grote kans bleek uitstel, want een paar minuten later wordt de slechte opbouw van Ropta Boys onderbroken en in de omschakeling werd door de rechtsbuiten geprofiteerd met een bekeken doelpunt. (0-1) Ook na deze treffer bleef Kootstertille de bovenliggende partij en kreeg nog hele grote mogelijkheid op verdubbeling van de score, maar dit werd met een reflex van keeper Johannes de Groot voorkomen. In deze niet al te beste eerste helft werd de rust bereikt met een minieme achterstand. (0-1)

2e helft.
Na enkele omzettingen en wissels was de start na rust van Ropta Boys goed. Nu was het Ropta Boys die Kootstertille meteen vast wist te zetten in de opbouw. Dit leverde meteen gevaar op via een vrije trap van Erik de Vries en nog een actie van Erik de Vries die invaller Ype Kingma in staat stelde om te scoren. Beide gebeurde niet en de druk en vastzetten bleef bij een zeer korte periode.

Kootstertille bleef rustig en onder aanvoering van de absolute uitblinker, de nummer 10 van Kootstertille, creëerde de ploeg opnieuw goede mogelijkheden en kansen. Maar keeper Johannes de Groot bracht een paar keer goed redding en hij kreeg een keertje de hulp van Dennis van der Wal. Ropta Boys kreeg nog een grote kans via Ype Kingma. Hij ging voor eigen succes en schoot hoog over, maar een betere optie had geweest om de bal breed te leggen op de meelopende Erik de Vries. Toch wist Ropta Boys in de slotfase de gelijkmaker te produceren. In het strafschopgebied ging Ropta Boys speler Ype Kingma gretig naar het kunstgras. Scheidsrechter Pol uit Buitenpost zag in deze valpartij een penalty. Voor Erik de Vries is dit meestal een zekerheid je. Hij scoorde beheerst de 1-1. Ondanks nog enkele hachelijke momenten in de slotfase voor het Ropta Boys doel bleef het bij 1-1.

Conclusie: Een zeer matige oefenwedstrijd van Ropta Boys zijde. Een oefenwedstrijd met voldoende situaties die voor verbetering vatbaar zijn in de komende twee weken tot de herstart van de competitie. Het zal in ieder geval beter en gedrevener moeten om de hoge klassering te behouden in de 4e klasse C. Eindstand: 1-1.