9 °C

KV Drachten wint eenvoudig bij De Parabool

ma 18 december 2017, 13.02 uur

DRACHTEN - KV Drachten behaalde afgelopen zaterdag tegen de nummer voorlaatst uit de competitie, De Parabool uit Groningen, een eenvoudige overwinning. Drachten won met 22-33. Hoewel Drachten voor de rust goed en degelijk speelde kwam dat nog niet tot uitdrukking in de score. Een 12-15 ruststand drukte de werkelijke krachtsverhoudingen niet goed uit. Na de rust ging het snel en liep het verschil via 13-15 halverwege de tweede helft al op naar 15-23.

Het team draaide zo goed dat trainer/coach Michel Daling het laatste deel van de wedstrijd zelfs een compleet vak A-junioren durfde in te brengen met het doel deze youngsters ervaring op te laten doen. Milan Mulder nam in de slotfase zelfs twee prima doelpunten voor zijn rekening. Drachten eindigde de wedstrijd op een geenszins geflatteerde 22-33 eindstand. Met nog een inhaalwedstrijd tegen Ritola voor de boeg kan Drachten serieus omhoogkijken. Of dat terecht is zal op 6 januari blijken als Drachten aantreedt tegen de Wâlden.

De scores voor Drachten: Jelmer Faber 6, Marc Akkerman 6, Peter de Zee 5, Femke Bouma 4, Jennie Terpstra 3, Wim Braam 3, Larissa Braam 2, Redmar Bauer 2, Milan Mulder 2