6.5 °C

Individuele kwaliteiten bezorgen Five Pack winst

ma 18 december 2017, 13.01 uur

URETERP - Vrijdag speelde Five Pack uit Ureterp tegen het 2e team van Celeritas-Donar uit Groningen. Het werd een spannende wedstrijd waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren. De scores gingen over en weer, maar Five Pack bleef koel en won uiteindelijk met 76-69.

De wedstrijd begon flitsend voor de mannen uit Groningen. Five Pack wist de basket niet te vinden en had moeite met de fel spelende tegenstander.

De Groninger sneltrein werd gestopt door onder andere scores van Martijn Wielinga en Ruben de Bie. Five Pack probeerde van afstand te scoren, maar de driepunters vielen niet totdat Jelte Bruinsma daar verandering in bracht. Koud in het veld scoorde hij meteen een driepunter en zorgde ook daarna voor veel dreiging.

In het tweede kwart was het voornamelijk de sterke Raymond Krakou die aan de kant van de Ureterpers wist te scoren en door een aantal scores van Lennart Hoving bleef de stand gelijk opgaan.

In het derde kwart was Five Pack getergd en vastbesloten om de punten in Ureterp te laten. De klasse van de schutters Martijn Wielinga en Ruben de Bie werd duidelijk zichtbaar nadat ze in korte tijd de ene na de andere score wisten te noteren. In het vierde kwart probeerde Celeritas-Donar nog wat te forceren, wat gedeeltelijk lukte door een aantal driepunters. Door scores van Remy Kirindongo, Raymond Krakou en een driepunter van Maarten de Boer wisten de Ureterpers de winst binnen te slepen. Eindstand 76-69.

“Dit was een belangrijke overwinning op een directe concurrent. We hebben nu een paar weken de tijd om ons voor te bereiden op de tweede helft van het seizoen” aldus Robert Jan Roozen.

De volgende wedstrijd van Five Pack is op zaterdag 13 januari, tegen B.V. Shadows in Groningen.