8.4 °C

Flamingo's wint ruim van Deinum

zo 10 december 2017, 13.03 uur

BUITENPOST - In de eigen Houtmoune beleefde Flamingo's een probleemloze wedstrijd. Na 10-6 bij rust wist Flamingo's uiteindeijk ruim te winnen met 21-14
Voor tweede weekend op rij speelde Flamingo's een thuiswedstrijd. Na een matige start van de competitie met drie punten uit drie wedstrijden werd vorige week een overtuigende overwinning gehaald tegen WWC. Om aansluiting te houden met de ploegen bovenaan de ranglijst moest er ook gewonnen worden van het laag geklasseerde Deinum.
De Bouwbedrijf Tamminga-formatie kende een droomstart. De eerste aanval was gelijk raak via Herman Pilat. En nadat Deinum stand gelijk trok via een vrije bal nam Flamingo's afstand via Thea Baas, Amararins van der Meer en wederom Herman Pilat. Halverwege de eerste helft bij de stand van 7-2 stokte de scores wat bij Flamingo's. Dit gaf Deinum kans om beter in de wedstrijd te komen. Er werd gerust bij de stand 10-6. Na de rust kende Flamingo's een uitstekende periode. Beide aanvalsvakken kwamen gemakkelijk tot scoren. Bij de tegenstander Deinum leek niets meer te lukken en vlogen de ballen regelmatig over de zijlijn. Tien minuten voor het eindsignaal stond de tussenstand 19-9 op het scorebord. In de laatste fase van de wedstreid liet Flamingo's de teugels vieren en gaf daarmee de gasten de kans om de score wat draaglijker te maken. Eindstand 21-14. Volgende week speelt Flamingo's de laatste wedstrijd van 2017 tegen TFS om 19.10 uur in Houtigehage.