6.1 °C

TFS blijft bovenin ranglijst meedoen

ma 4 december 2017, 11.19 uur

HOUTIGEHAGE - TFS heeft afgelopen zaterdagavond goede zaken gedaan door te winnen van DTL uit Hantum. Voor aanvang van de wedstrijd stond DTL op 5 punten, TFS daarentegen op 4 punten.

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. Het duurde dan ook acht minuten voor het 0-2 stond. Daarna vielen de doelpunten vlotter en kwam de wedstrijd goed op gang. Aan de kant van TFS werd het gat van de korf steeds beter gevonden en werd de stand van 5-2 net voor rust omgezet naar een stand van 9-5 door doelpunten van onder andere Marrit Nijmeijer, Remko Laanstra en Baukje Visser.

Na de rust startte DTL meteen met een afstandsschot, dit verkleinde het gaatje weer naar 9-6. Vanaf dat moment pakte TFS weer de leiding en gaf de touwtjes niet meer uit handen. Nog heel even kwam DTL op een verschil van twee doelpunten, maar ook met acht keer wisselen konden de gasten het tij niet keren. Via afstandsschoten van Jildou van der Vee en Jitze van der Vlugt bleef het gat met 16-8 groot genoeg en kon TFS zonder problemen de wedstrijd uitspelen. De laatste drie doelpunten van TFS kwamen op naam van Monique Postma, waardoor voor het eerst dit zaalseizoen de grens van 20 doelpunten werd aangeraakt. Uiteindelijk is de eindstand bepaald op 20-15. Een mooie wedstrijd van de kant van TFS. Iedereen toonde inzet en dit heeft zijn vruchten afgeworpen. TFS staat na deze mooie overwinning op een mooie gedeelde eerste plaats in deze zaalcompetitie.