12.1 °C

Five Pack dankzij driepunters langs Green Lions

ma 4 december 2017, 9.40 uur

URETERP - Vrijdagavond speelde Five Pack uit Ureterp tegen Green Lions uit Harlingen. De hogesnelheidstrein werd meteen ingezet, want in tien minuten kwam Five Pack maar liefst tot 41 punten! Mede dankzij 15 driepunters werd de teller uiteindelijk stopgezet op 103-47.

De start van de wedstrijd was meteen al sensationeel. De Ureterpers waren er klaar voor en gunden elkaar ook de scores. Jelte Bruinsma en Raymond Krakou openden de score, waarna Jeffrey van der Zee en Ruben de Bie hun eerste driepunters scoorden. Ook Lennart Hoving en Martijn Wielinga wisten van afstand en onder het bord gemakkelijk de basket te vinden. Door twee verre driepunters binnen een minuut van Maarten de Boer werd het eerst kwart afgesloten met een 41-11 voorsprong.

Het vervolg van de wedstrijd was iets minder spectaculair; het bleek toch lastig om de concentratie vast te houden. Toch werd er goed gespeeld en kon er veel gerouleerd worden, zodat alle spelers speeltijd kregen. In het derde kwart kon Green Lions iets terug doen. Toch bleek Five Pack ook na de rust een maatje te groot voor de mannen uit Harlingen.

In het laatste kwart bleef Five Pack gretig en kwam de magische 100-puntengrens binnen bereik. Raymond Krakou en Jelte Bruinsma scoorden allebei meer dan 20 punten, terwijl ook Lennart Hoving, Martijn Wielinga, Ruben de Bie en Maarten de Boer in de dubbele cijfers kwamen. Eindstad 103 – 47.

“We speelde zeker in het begin geconcentreerd en met veel passie. Er werd goed samengespeeld en we gunden elkaar de bal. Dat heeft ervoor gezorgd dat iedereen in het team gescoord heeft. Het feit dat er zoveel spelers in de dubbele cijfers zijn geëindigd geeft aan dat we serieus meedoen om het kampioenschap, aldus de goed spelende Thijs Tel. “

De volgende wedstrijd is 15 december 20.45 uur in De Wier in Ureterp tegen Celeritas-Donar 2 uit Groningen.