Account
Logo
Zoeken
6.5 °C
Drachtster zwagers vechten met plaatsgenoot

Drachtster zwagers vechten met plaatsgenoot

wo 22 november 2017, 10.47 uur

LEEUWARDEN - Omdat ze op 10 september vorig jaar een 46-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld, moeten twee Drachtsters (30 en 31 jaar) wat officier van justitie Peter van der Spek respectievelijk 40 en 60 uur gratis werken. De Drachtsters hebben hun plaatsgenoot 's avonds om een uur of 12 thuis opgezocht omdat de man hun vriendin, respectievelijk zus via Facebook zou hebben bedreigd.

De zwagers zochten het slachtoffer op bij zijn woning aan de Schwartzenberghlaan. Toen de man naar buiten kwam, zou hij meteen zijn besprongen door het tweetal. Het slachtoffer had verklaard dat hij met een baksteen op zijn hoofd was geslagen. Hij had een hoofdwond, maar de baksteen is niet op dna onderzocht. De politie heeft geen bloed op de steen aangetroffen. De verdachten zouden de plaatsgenoot hebben geslagen en geschopt.

De schermutseling heeft volgens hun nog twee minuten geduurd. De 46-jarige haalde een mes uit de keuken, waarmee hij de 31-jarige Drachtster in de schouder stak. Vlak daarna was de politie ook al ter plaatse, de vriendin van de man die was aangevallen, had 112 gebeld. De zaak tegen de zwagers werd dinsdagochtend behandeld, de 46-jarige moest 's middags terechtstaan.

Tegen hem eiste de officier voor een poging tot doodslag een veel hogere straf dan hij voor de twee zwagers had gevorderd. De officier verzocht de rechtbank aan de man een werkstraf van 220 uur en een celstraf van 191 dagen waarvan 180 dagen voorwaardelijk op te leggen. De Drachtster heeft 11 dagen in voorarrest gezeten. De man zei dat hij zijn gezin wilde beschermen. Van der Spek hield er rekening mee dat de zwagers de confrontatie hebben gezocht.

De Leeuwarder rechtbank doet op 5 december uitspraak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.5%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
26.5%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.4%
Geen mening  
28.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!