12.8 °C

Tilsters vrij laat naar ruime overwinning

ma 20 november 2017, 10.44 uur

VROUWENPAROCHIE - Op een onthutsend slechte grasmat vocht SC Kootstertille lange tijd tegen zichzelf. Toen het verschil in de slotfase op twee treffers was gebracht, ging het snel met de score en eindigde de vijfde opeenvolgende overwinning alsnog met ruime cijfers.

Al in de vierde minuut hadden de Tilsters de score kunnen openen. Aize Storm kwam door de aangever van Harmen Tabak in prima scoringspositie maar tikte de bal rakelings naast het doel. Arbiter Visser werd na tien minuten spelen door de assistent van de thuisclub gefopt want het doelpunt van Jouke Waaksma Bzn werd vanwege diens vlagsignaal ten onrechte voor buitenspel afgekeurd. Het offensief van SC Kootstertille verflauwde halverwege de eerste helft en CVO kwam even later uit het niets op voorsprong. Pieter Hoekstra leverde een zwakke inspeelbal af die simpel werd onderschept.

Ruben van de Leij wist doelman Albert Jan Merkus vervolgens te verschalken en onverwachts nam de thuisclub de leiding. Op het halfuur mochten de Tilsters zelfs niet mopperen dat CVO de score niet verdubbelde want de als voorzet bedoelde bal plofte zomaar tegen de kruising van paal en lat. Geschrokken pakte SC Kootstertille het daarna weer op en een kleine tien minuten later was de stand ook weer in evenwicht gebracht. Een snel opgezette aanval eindigde bij Jouke Waaksma Bzn die met een listig pasje Tom van der Veen bediende en met een strakke schuiver doelman Sjoerd de Groot verschalkte; 1-1. Een minuut later waren de rollen zelfs omgedraaid toen Aize Storm een bal van een tegenstander ontfutselde, zich schitterende vrij kapte en uiterst koel afrondde; 1-2.

Na rust liet SC Kootstertille na om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien en speelde door het gezapige tempo de thuisclub in de kaart. Een serie hoekschoppen leverde hectische momenten op in het Tilster strafschopgebied maar CVO wist de verdiende gelijkmaker niet achter doelman Merkus te werken. Met nog ruim een kwartier te spelen besliste SC Kootstertille het duel en hoe! Gerbrand Waaksma haalde van ruime afstand verwoestend uit en als een granaat sloeg de bal achter thuisclubgoalie De Groot tegen het nylon; 1-3.

De wedstrijd was op slag gespeeld en er knakte iets bij CVO. Kansen voor SC Kootstertille via Tom van der Veen en Jouke Waaksma Bzn leverden vooralsnog niets op maar tien minuten voor het einde was het toch raak. Aize Storm speelde de bal uit de vrije trap snel richting Tom van der Veen en op de slimme spelhervatting bleef de thuisclub het antwoord schuldig. Van der Veen haalde uit een vrij moeilijke hoek technisch zeer fraai uit en bepaalde de tussenstand op 1-4.

Douwe Hoekstra was ook dichtbij een treffer maar de uitblinker bij de Tilsters mikte de bal rakelings naast het doel. In de slotminuten werd de score alsnog opgeschroefd en net als bij zijn eerste treffer tekende Gerbrand Waaksma met een fraai doelpunt voor 1-5. De ingevallen Wilco van der Heide bepaalde een minuut later de eindstand waardoor het duel alsnog in een ruime 1-6 overwinning voor de Tilsters eindigde.