12.9 °C

DTL vergeet te winnen van It Fean

zo 19 november 2017, 21.07 uur

HANTUM - Zaterdag speelden beide senioren teams een uitwedstrijd tegen It Fean in Surhuisterveen. Nadat het tweede nipt had verloren van It fean 2, was het aan de bouwbedrijf Postma formatie om de twee punten wel mee te nemen naar Hantum.

De eerse helft ging het allemaal nog niet van een leien dakje bij DTL. Er werden makkelijk tegendoelpunten geïncasseerd en daardoor was er voor het aanvallende vak niet veel tijd om te scoren. DTL liep achter de feiten aan en keek constant tegen een achterstand van een à twee doelpunten aan. Halverwege de eerste helft begon het echter te draaien bij DTL. Waar de afronding eerst nog niet optimaal was, werden de kansen er nu wel ingegooid. Dat resulteerde uiteindelijk in een nipte voorsprong van 8-9 in de rust.

Toch was DTL nog lang niet vlekkeloos en het was duidelijk dat er de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden. In het begin werd er vlot gecombineerd bij DTL en dat resulteerde een kwartier voor tijd in een voorsprong van vier doelpunten, 9-13. Hierna wist DTL een periode lang de korf moeilijk te vinden. It fean maakte goed gebruik van de situatie en kwam terug tot 11-13. In het slot gaf DTL de wedstrijd echter compleet uit handen. It fean kwam in de laatste minuut zelfs op een 14-13 voorsprong. Gelukkig wist DTL in de dying seconds nog de gelijkmaker te scoren en een punt veilig te stellen. Aan de ene kant mag DTL blij zijn met een punt, maar aan de andere kant heeft de ploeg uit Hantum een groot deel van de wedstrijd op voorsprong gestaan en voelt het gelijkspel als een nederlaag.

Volgende week speelt de selectie in de strijd om de 4 punten weer thuis. Het tweede neemt het om 18:25 op tegen Harich 3 en het vlaggenschip speelt om 19:40 de topper tegen Flamingo’s 1. Wij hopen jullie allemaal volgende week te verwelkomen in sporthal de Ynset in Holwerd!