Account
Logo
Zoeken
7.6 °C

SC Veenwouden op karakter langs Marum:1-0

zo 19 november 2017, 14.30 uur

FEANWALDEN - In een matig duel is SC Veenwouden er in geslaagd de tweede overwinning van het seizoen te boeken. Een zwaar bevochten overwinning omdat Marum zeker niet de mindere was in dit duel. Marum had een groot gedeelte van de wedstrijd een veldoverwicht maar deed daar te weinig mee. De thuisclub wist met veel werklust op karakter de overwinning uit het vuur te slepen.

De wedstrijd
Trainer Riemer Kooistra van de thuisclub moest opnieuw puzzelen om tot een opstelling te komen want naast de geschorste Klaas van der Veen miste het door blessures ook Andries Hoekstra en Robbert Lodewijks waardoor hij een volledig nieuw centraal verdedigingsduo moest formeren. Bauke Reitsma en Nico van der Mark mochten deze taak deze middag gaan uitvoeren en deden dat naar behoren. Op het goed bespeelbare veld kreeg Marum de eerste mogelijkheden maar Jorrit Jonkman en Daniel Laturiuw faalden in de afwerking. De thuisclub had nog geen kans gehad toen het na 35 minuten op goedkope wijze aan de leiding kwam toen Frank Terpstra uit een vrije trap van Rinse Procee zijn eigen doelman met een kopbal passeerde:1-0

Marum kreeg in de 49e minuut de beste mogelijkheid op de gelijkmaker toen Joeri Schuiling alleen voor de keeper verscheen maar zijn schot stuitte af op het lichaam van de uitkomende doelman Coenraad van der Mark. Marum doelman Johan Bouma moest na 62 minuten in actie komen op een schot van Joeri Dijk. Marum ging steeds meer aandringen maar doelman van der Mark was deze middag foutloos en heerste in het strafschopgebied. Zo redde hij knap op een scherpe voorzet van Haije van der Molen en wist hij een kopbal van Jorrit Jonkman te stoppen.

In de 85e minuut verzuimde de thuisclub de wedstrijd in het slot te gooien toen na een solo van Rinse Procee Liekele Paulusma en Hessel Ellens van dichtbij konden inschieten terwijl de doelman al was gepasseerd. De bal werd tot driemaal toe van de lijn gehaald door een verdediger. De slotfase werd daardoor hectisch met kansen aan beide zijden. Zo ging een klutsbal door een woud van spelers op de paal na een inzet van Jacob de Wit waarna de SCV doelman ten koste van een corner wist te redden. Martijn Kuiper kopte hierna de corner over. SCV kreeg nog een kans via Hessel Ellens maar zijn kopbal ging net voorlangs zodat het bij 1-0 bleef in deze spannende slotfase.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18.3%
Geen mening  
27.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen