12.7 °C

Strijdlustig Olympia boekt knappe zege op Club Bro

di 14 november 2017, 20.53 uur

TWIJZEL - Zondag stond de eerste zaalwedstrijd van dit seizoen op het programma voor Olympia.

Voordat de wedstrijd begon speelde Olympia 2 tegen CB 2. Dat was een spannende pot, waarin vooral Club Brothers trefzeker was van afstand.
Club brothers 2 stond daardoor ook vrijwel de hele wedstrijd voor.
Een paar wissels in de slot fase van de wedstrijd wisten het geloof terug te brengen en de achterstand om te buigen in een gelijkspel. 13-13.

Dit gelijkspel zette een goede sfeer neer voor de wedstrijd die daarop volgde.

Olympia 1 tegen Club Brothers 1 uit Groningen.
Olympia trad enigszins aan in een gewijzigde opstelling. Douwe Dijkstra moest vanwege een lastige rugblessure aan de kant toe zien, hij werd op een waardige manier vervangen door Jasper Pool. De wedstrijd ging lekker van start, iedereen was fel op de bal, zoals de coach had opgedragen. In de begin fase van de wedstrijd, er werd aan beide kanten hard gewerkt, kon geen van beide ploegen een verschil van twee realiseren.

Dit gebeurde voor het eerst halverwege de eerste helft toen Olympia met een afstandschot de stand op 10-8 bracht. De eerste klap was uitgedeeld en Olympia kon haar voorsprong uitbouwen. Alhoewel er goed werd gespeeld in de eerste helft drukte de coach in de rust de spelers op het hart om de puntjes op de i te zetten en meteen weer druk geven. De voorsprong werd in korte tijd uitgebouwd tot een verschil van vier/vijf doelpunten 17-12. Het was vanaf toen taak voor Olympia het verschil te behouden, om zo de wedstrijd zonder problemen uit te kunnen spelen.

Vele kansen werden gecreëerd, vooral door de dames. Er was voor hun een hoofdrol weggelegd door goed naar binnen te bewegen, waardoor de bal veelvuldig door de goed strak leidende scheidsrechter op de stip werd gelegd. Een goed resultaat aan Olympia zijde, waaraan iedereen zijn steentje heeft bijgedragen. Beide vakken lieten goed verdedigend werk zien. Eindstand 19-15.

Met de eerste punten op zak kijkt Olympia uit naar haar uitwedstrijd van volgende week. De ploeg gaat het opnemen op zaterdag 18 november om 19.15 tegen DTG uit Wyckel. De wedstrijd wordt gespeeld in Balk, voorafgaand door de reserves van beide teams.