Account
Logo
Zoeken
6.1 °C
'Continuïteit BSB met overname gewaarborgd'
Het aantal van 52 werknemers, dat bij de doorstart een contract krijgt aangeboden, is gebaseerd op de bestaande orderportefeuille en de verwachtingen voor 2018

'Continuïteit BSB met overname gewaarborgd'

ma 13 november 2017, 14.54 uur

SUMAR - De overname van BSB Staalbouw in Sumar betekent niet alleen een reddingsboei voor 52 van de 77 werknemers. Nieuwe eigenaar Neope Capital Investments uit Den Bosch is ook van plan om een flinke injectie in het werkkapitaalsfinanciering te steken. Hiermee wordt de continuïteit van de staalbouwer gewaarborgd.

,,Gelukkig kunnen we nu eindelijk een groot deel van het personeel informeren dat we doorgaan met het bedrijf. Helaas kunnen, gezien de orderportefeuille, niet alle medewerkers mee in de doorstart”, legt Jan Willem Stob uit. Hij wordt de nieuwe algemeen directeur van het bedrijf. Hij was vanaf juli 2017 werkzaam bij BSB Staalbouw als directeur projecten en heeft ruim achttien jaar ervaring met civiele projecten bij Ballast Nedam.

Voor Neope Capital Investments past de overname binnen de strategie van het bedrijf. De investeringsmaatschappij leunt op de inbreng van gevestigde ondernemers. ,,Iedere euro vanuit onze investeerders wordt direct binnen de deelnemingen aan het werk gezet. Daarnaast investeren wij zelf ook mee”, legt Paul Verweijen van Neope uit. Zijn collega Wilfred Barenbrug zegt blij te zijn met de overname van BSB Staalbouw. ,,De goede klik met het management en het feit dat wij reeds langere tijd met de onderneming in contact waren, hebben ervoor gezorgd dat we in korte tijd in staat zijn geweest een degelijk businessplan op te stellen, waarmee we de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.”

Oud-eigenaar Jan Pesie is niet meer bij de doorstart betrokken, maar heeft volgens Neope Capital zijn vertrouwen uitgesproken in de combinatie van de investeringsmaatschappij met het management. De overnameprijs bedraagt 1.020.000 euro plus een deel van de inkomsten van de lopende projecten. BSB Staalbouw krijgt na de doorstart een nieuwe naam. Die wordt op korte termijn gecommuniceerd.

Het aantal van 52 werknemers, dat bij de doorstart een contract krijgt aangeboden, is gebaseerd op de bestaande orderportefeuille en de verwachtingen voor 2018. Neope heeft de ambitie uitgesproken om met een aantal partijen afspraken te maken over betere afstemming van productiemogelijkheden en -middelen en het uitwisselen van kennis en kunde.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie


regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand