4.9 °C

DTL pakt eerste punten in de zaal

ma 13 november 2017, 13.08 uur

HANTUM - Zaterdag speelde de selectie van DTL thuis tegen Westergo. Nadat het tweede met 22-12 van Westergo 2 won, was het aan de bouwbedrijf Postma equipe om dat kunstje te herhalen. Het vlaggenschip heeft in mei nog tegen Westergo gespeeld, toen werd er verloren, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De balsponsor van deze wedstrijd was Mutasport

Beide teams begonnen ten opzichte van de laatste keer dat ze elkaar hadden getroffen, licht gewijzigd aan de wedstrijd. In het begin was het zeker spanmend, Westergo pakte brutaal de leiding, maar DTL kon goed bijblijven. Het ging een paar doelpunten gelijk op totdat DTL het gas erop zette. Bij vlagen werden er mooie, lange aanvallen opgezet die (meestal) resulteerden in doelpunten. Westergo had geen antwoord op de doelpunten van DTL, dat kwam mede door het goede verdedigende werk van de Hantumers. Door een paar fouten van DTL en slimme acties van Westergo was de ruststand 12-7.

DTL moest er de tweede helft voor zorgen dat ze niet meer meegingen in het fysieke geweld van Westergo en het eigen spel blijven spelen. Aan beide kanten werd er in de tweede helft tactisch gewisseld, waardoor het voor beide teams erg zoeken was. De tweede helft was dan ook minder aantrekkelijk dan de eerste. Desondanks werd de wedstrijd solide uitgespeeld door de Hantumers met als resultaat een 20-14 overwinning en de eerste punten in het zaalseizoen. Het was niet altijd een even mooie wedstrijd, maar wel een overwinning met veel doelpunten.

Volgende week speelt DTL uit tegen het Fean/ Boelenslaan 1 om 18:40. We hopen dan de goede lijn door te zetten. We willen het publiek weer bedanken voor de goede opkomst en we hopen jullie allemaal over twee weken weer te zien in sporthal de Ynset in Holwerd.