Account
Logo
Zoeken
8.4 °C

Rekenfoutje: Sinnegreide kost 1 miljoen euro extra

do 19 oktober 2017, 21.18 uur

BUITENPOST - Door een 'rekenfoutje' moet de gemeente Achtkarspelen ruim 1 miljoen euro extra betalen voor de grond waarop de Sinnegreide gevestigd gaat worden. Wethouder Antuma maakte de blunder donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraadsvergadering. Antuma noemt het 'een heel vervelend ding'. De Sinnegreide komt op een weiland naast bedrijventerrein 'De Swadde' in Buitenpost. Daar ligt een stuk land van 17 hectare, waarvan 12 hectare beschikbaar is voor de Sinnegreide. De overige 5 hectare blijft beschikbaar voor andere ontwikkelmogelijkheden.

De Sinnegreide wordt aangelegd door het bedrijf Solarfields en het bedrijf kreeg onlangs een positieve SDE+ beschikking van de RvO.nl. Dat betekent dat de Sinnegreide bij Buitenpost subsidie voor Stimulering van Duurzame Energieproductie ontvangt en dat het project definitief door kon gaan. Met de Sinnegreide was al een investering gemoeid van circa 9 miljoen euro. Solarfields plaatst 34.000 panelen met een opgesteld vermogen van ruim 10 megawatt. Hiermee worden straks meer dan 3.000 huishoudens voorzien van duurzame energie. De bouw start in de eerste maanden van 2018.

Latere aanvulling:
In 2007 kocht de gemeente Achtkarspelen een deel van de grond. De gemeente betaalde hiervoor de (relatief lage) agrarische prijs. Bij deze koopovereenkomst hoorde ook een bepaling: mocht het bestemmingsplan nadien wijzigen, dan volgt een nabetaling van 12 euro per vierkante meter. Dat laatste doet zich nu voor.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
78.7%
Heel misschien wordt het nog wat....  
2.5%
Ik hoop dat het doorgaat!  
18.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie