11.9 °C

Olympia te sterk voor SIOS.

di 17 oktober 2017, 18.56 uur

TWIJZEL - Olympia te sterk voor SIOS.

Wolvega__ Afgelopen zondag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma voor de Wezelingen. In Wolvega moest Olympia aantreden tegen een oude bekende SIOS. SIOS is momenteel hekkensluiter in de 2E klasse A.
Bij winst hield Olympia de aansluiting met de middenmoot en kon men het gat met de onderste ploegen vergroten.

Op een zonovergoten sportpark “Molenwiek” startte Olympia voortvarend, binnen enkele minuten stond er al een 0-2 voorsprong op het scorebord.
Sios kwam nog wel langszij op 2-2, maar daarna was het Olympia wat de klok sloeg. Olympia had doorgaans een marge van vier doelpunten, maar drukte hierna niet door anders was het verschil in de eerste helft uitgelopen naar minstens acht doelpunten. Doordat de Olympianen hun vereiste niveau niet haalden kon SIOS enigszins bij blijven. De rust ging in met een 7-11 tussenstand.

Na de peptalk van Renze Miedema kwam Olympia sterk uit de startblokken en scoorde meteen 7-12. Olympia bouwde de voorsprong geleidelijk uit naar 8-16.
In de slotfase van de wedstrijd liet Oympia de teugels enigszins vieren, mede doordat het vizier deze middag niet echt op scherp stond en kon Sios de stand voor hun nog een iets dragelijker aanzien geven door vier maal
op rij te scoren. Een enigszins geflatteerde eindstand op het scorebord, het was geen hoogstaande wedstrijd maar de punten gingen mee naar Twijzel.

Olympia komt zondag nog één keer binnen de lijnen deze veldcompetitie voor de zaalcompetitie half november los barst. De afgelaste thuiswedstrijd tegen koploper OKO uit Opende staat dan gepland om 14.30 uur. Daarvoor spelen de reserves tegen elkaar.