Logo
Zoeken
Zoeken
5.3 °C

Foto: 112Drachten |  Er zouden drie mannen gezien zijn en zij zijn gevlucht in een donkerkleurige auto in de richting van Haulerwijk

Weer plofkraak, nu in Bakkeveen

di 17 oktober 2017 08.20 uur

BAKKEVEEN - Bij de supermarkt op de Duerswâldmer Wei in Bakkeveen vond maandagnacht om 3.00 uur een plofkraak plaats bij de geldautomaat van de Rabobank. Bewoners hoorden een harde knal en alarmeerden de politie. Er zouden drie mannen gezien zijn en zij zijn gevlucht in een donkerkleurige auto in de richting van Haulerwijk.

De politie heeft een sporenonderzoek ingesteld en heeft het gebied rondom de geldautomaat afgezet met lint. Omdat er mogelijk explosief materiaal is achtergebleven, zijn uit voorzorg tien woningen ontruimd. Voor de bewoners is opvang geregeld. De Explosieven Opruimingsdienst is ingeschakeld om verder onderzoek te doen en het materiaal onschadelijk te maken. In de wijde omgeving wordt gezocht naar de vluchtauto.

Het is onduidelijk of er deze keer een buit is gemaakt. Bij de plofkraak in Haulerwijk sprak de politie over een 'mislukte plofkraak' maar deze keer wordt dat niet benoemd. De politie liet om 8.40 uur weten dat de EOD explosieven heeft verwijderd uit de geldautomaat. De dienst zal het later op een veilige plek tot ontploffing gaan brengen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....