Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

Tilsters voelen zich uit steeds beter thuis

ma 16 oktober 2017, 12.47 uur

LEEUWARDEN - Ook de tweede wedstrijd op vreemde bodem leverde een ruime overwinning op. Tot dusver worden de punten alleen in uitwedstrijden behaald want in de duels op het eigen sportpark is succes nog een vies woord. Het lijkt eentonig te worden maar ook in de Friese hoofdstad had de teller vele malen hoger moeten uitslaan want met de 6-1 score mocht Lions ’66 nog het meest tevreden zijn.

In de eerste tien minuten eiste Tom van der Veen in positieve zin de meeste aandacht op maar was het eindresultaat magertjes. De beste kans op een voorsprong was er zelfs voor de thuisclub maar Roy van Hyum wist van een slordigheidje in de Tilster defensie niet te profiteren. Alleen op doelman Albert Jan Merkus afgekomen werkte de gevaarlijkste man aan Lions’66 zijde de bal slordig naast. Sluitpost Merkus onderscheidde zich na een kwartier op eigen kracht door een inzet van Janieck Spithoff bij de eerste paal voortreffelijk uit zijn doel te ranselen. Ook Lions doelman Raymond Rosema stond zijn mannetje want hij bleef op inzetten van de gebroeders Gerbrand en Jouke Waaksma prima overeind. Tien minuten voor rust brak SC Kootstertille eindelijk de ban. Tom van der Ven gaf voor, Jouke Waaksma Bzn verlengde op Menno Waasdorp en die poeierde het speeltuig kiezelhard via de vingertoppen van Raymond Rosema tegen het nylon; 0-1.

Twee minuten later leek het doel beslist toen Gerbrand Waaksma zijn prima actie voortzette met een steekbal op broer Jouke. Die had eindelijk eens geen moeite had met de afronding en dat betekende 0-2. Nog voor de thee had SC Kootstertille het duel helemaal kunnen beslissen maar Wilco van der Heide trof vond tot twee keer toe de paal en ook nbog eens de lat en zag zodoende een bevrijdende derde treffer in rook op gaan. Maar de Tilsters mochten doelman Albert Jan Merkus ook dankbaar zijn dat hij een zekere aansluittreffer van Mike Rozendaal wist te voorkomen. Het begin na rust leek op een herhaling van zetten want opnieuw oogde SC Kootstertille niet scherp en zag de thuisclub dan ook onnodig dichterbij komen. Roy van Hyum profiteerde optimaal door ter hoogte van de strafschopstip met een halve volley voor aansluiting te zorgen; 1-2.

De Tilsters herpakten zich echter snel en leken via Tom van der Veen de score weer uit te breiden. Bij de tweede paal roste Van der Veen de aangever van Jouke Waaksma Bzn helaas ins blauwe hinein. SC Kootstertille hield druk op de thuisclub en de uitbouw naar 3-1 zou spoedig volgen. Menno Waasdorp wist met een mooie pas Gerbrand Waaksma te bereiken en met een machtige afdruk joeg de Tilster captain de bal stijf in de kruising; 1-3. Lions ’66 was gebroken en de Tilsters wisten de score snel op te trekken. Aize Storm, weer terug van een vervelende blessure, belastte zich met een vrije schop en liet de bal uit stand ineens in het doel verdwijnen; 1-4.

Storm had niet veel later ook een vijfde treffer op de schoen maar ramde de rebound na de inzet van Tom van der Veen richting Leeuwarder ringweg. Vijf minuten voor afloop wist de pechvolle Wilco van der Heide alsnog een doelpunt mee te pikken door de aangever van Tom van der Veen simpel over de doellijn te werken; 1-5. Van der Heide raakte twee minuten later voor de verandering nog maar eens de paal maar zag de Tilster aanval toch nog in succes eindigen. Heine Hiemstra pikte de bal op, gaf deze door richting Menno Waasdorp en die stelde uiteindelijk Douwe Hoekstra in staat de einduitslag op het scorebord te verzorgen. Mede door het puntverlies bovenin betekende de eclatante 6-1 overwinning dat er weer van alles mogelijk is. Nu nog een thuisduel positief afsluiten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost