4.9 °C

KC de Pein eindigt het veldseizoen met verlies

ma 16 oktober 2017, 9.46 uur

OPEINDE - Eén van de weinige derby’s dit seizoen werd druk bezocht op de zondagmiddag in Drachtster Compagnie. Het talrijke publiek kreeg echter geen beste wedstrijd voorgeschoteld en de Peinders lieten de punten bij TFS achter.

In de eerste helft leken de geelhemden een overwicht te hebben welke met de nodige moeite tot een 5-7 voorsprong werd getild met de rust, maar het was de strijdlust van de thuisploeg die uiteindelijk de overwinning bracht. Van 5-7 werd het in een klein kwartier tijd 10-7. De Pein had nog even een opleving en kwam tot één doelpunt naderbij, maar een omdraaibal en dubieuze strafworp werd de bezoekers fataal ondanks dat er nog een kwartier te spelen was. De twee treffers die nog geforceerd werden kosten teveel kracht en bleken onvoldoende, want met 12-11 pakte TFS belangrijke punten.

Door de onverwachte winst van Roreko tegen VZK gaat KC de Pein het winter-reces in op de 6e plaats. In de zaal wacht de Opeindenaren een eveneens pittige competitie. Het eerste speelweekend is medio november.