2.4 °C

Gebrek aan scorend vermogen nekt SC Veenwouden

ma 16 oktober 2017, 9.41 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden verloor voor de vierde maal op rij ondanks een goede tweede helft tegen Wykels Hallum. In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Na rust was SCV de betere ploeg maar vergat het zichzelf te belonen. Dankzij onder meer een gemiste penalty werd er onnodig verloren.

Onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Rutger Werkhoven begon SCV sterk aan de wedstrijd. Wykels- doelman Desmond Louwerens moest meteen al gestrekt naar de hoek na een vliegend schot van Stefan Jan Sijtsma en daarna kreeg Hessel Ellens een schietkans maar hij wachtte te lang met schieten waardoor zijn schot kon worden geblokt.

Na 11 minuten kreeg de thuisclub haar eerste mogelijkheid maar Jurjen Bosch produceerde niet meer dan een rollertje. Na 25 minuten was de tweede mogelijkheid voor de thuisclub wel raak. Jurjen Bosch gaf goed voor op de snelle Robel Merhawi die van dichtbij afrondde:1-0 Nico van der Mark kreeg daarna de kans op de gelijkmaker toen hij plots alleen voor de keeper verscheen maar zijn schot werd gestopt.

Na 35 minuten kwam de thuisclub met wat fortuin op 2-0 toen een schot van Eise de Vries van richting werd veranderd waarna Kevin Dijkstra van dichtbij kon scoren. Wykels was daarna nog een aantal keren dreigend via Bjorn Dijkstra maar gescoord werd er niet meer voor rust. Direct na rust kwam SCV terug in de wedstrijd toen Nico van der Mark na een aanval over rechts de bal goed breed legde op invaller Joeri Dijk die fraai raak schoot:2-1

Na een snelle counter kreeg Jurjen Bosch de kans op 3-1 maar hij schoot hoog over. SCV nam hierna de wedstrijd in handen en eigenlijk was het wachten op de gelijkmaker. Nico van der Mark kreeg een goede kans na een voorzet van Nivard Vrieling maar vond de doelman op zijn weg. In de 72e minuut kreeg SCV de beste kans op de gelijkmaker toen er hands werd gemaakt binnen de 16 na een schot van Stefan Jan Sijtsma. Sijtsma zag de penalty echter gestopt door doelman Louwerens en in de rebound schoot Nivard Vrieling hoog over.

In de 85e minuut was Klaas van der Veen dicht bij de gelijkmaker toen hij zich goed vrijspeelde maar zijn schot ging over. In de 89e minuut een snelle uitbraak via Jurjen Bosch, die buiten het strafschopgebied onderuit werd gehaald door doelman Coenraad van der Mark met als gevolg een rode kaart voor de doelman. Ook met 10 man bleef SCV aandringen en Stefan Jan Sijtsma had in blessuretijd zijn fout goed kunnen maken toen een verre bal over de defensie heen viel waarna hij vrij voor de keeper kwam. Ook nu wist de doelman met de voet redding te brengen waardoor SCV met lege handen huiswaarts keerde.