10.3 °C

Viod en Rottevalle remiseren in boeiend duel

ma 16 oktober 2017, 9.35 uur

DRIEZUM - Zaterdag stond de wedstrijd VIOD – Rottevalle op het programma. Rottevalle kent een goede seizoenstart met zes punten uit twee wedstrijden. VIOD daarentegen presteert tot dusver teleurstellend en wacht na twee wedstrijden nog altijd op de eerste punten.

Met enkele aanpassingen hoopt VIOD trainer Anton van Zwol de winnende formule te vinden. Zo laat hij de zeventien jarige Jelmer Roodhart debuteren. Op rechtsvoor speelt de eveneens jonge Jelle Kommerie. Deze jongelingen spelen een zeer verdienstelijke wedstrijd.

Een jonge Frisse ploeg dus aan de VIOD zijde , wat ook zichtbaar is qua spelbeeld. VIOD weet wat het te doen staat. Er word scherp gestart, duels uitgevochten en bij vlagen mooi combinatie voetbal gespeeld. Het is Rottevalle wat in eerste instantie het initiatief pakt , dit resulteert al in de 10e minuut in de 0-1 . Er word rondom de zestien meter niet genoeg pressie op de bal uitgeoefend waardoor Fokke vd Veen op doel kan schieten , onderweg word de bal van richting veranderd wat doelman Otte Visser kansloos maakt.

VIOD toont karakter en laat zich niet van de les brengen, het initiatief word overgenomen. Een minuut later is de stand alweer rechtgetrokken , een uitbraak via Jelle Kommerie. Hij speelt de diepgaande spits Erik van der Veen in , een op een met de keeper rond deze beheerst af 1-1. Hierna volgen enkele goede momenten voor beide ploegen , Jelle Kommerie komt gevaarlijk door in de zestien meter , maar stuit op de uitkomende doelman van Rottevalle.

Aan de andere kant moet de uitstekend keepende Otte Visser enkele keren redding brengen. In de 38e minuut is het VIOD dat de leiding pakt, een vloeiende aanval over meerdere schijven zorgt ervoor dat Bauke Visser de bal in de korte hoek kan plaatsen . Een mooie opsteker voor Bauke , tekenend was zijn reactie ‘ dit had ik even nodig ‘ . De kleedkamers worden opgezocht met een 2-1 ruststand.

De tweede helft is het Rottevalle dat aandringt om de gelijkmaker te maken. Het is VIOD dat via Jelle Kommerie een grote kans krijgt, hij is echter niet zelfzuchtig genoeg , wil de bal afleggen maar mist de precisie in zijn pas. Een vlijmscherpe counter van Rottevalle levert in de 70e minuut de 2-2 op. Spits Jorrit Schra van Rottevalle kapt Harm Schaafsma goed uit, en schiet beheers en strak in de korte hoek. In de laatste fase van de wedstrijd golft het spel op en neer.

Beide ploegen spelen opportunistisch voor de winst wat het spel niet ten goede komt. Erik van der Veen schiet namens VIOD nog rakelings naast. Een scrimmage in de zestien meter van VIOD zorgt voor paniek , ternauwernood kan de bal uitverdedigd worden. Even later komt VIOD nog met de schrik vrij als de bal op de lat beland uit een vrije trap. Rottevalle heeft de overhand maar VIOD houd stand.

Over de hele wedstrijd bekeken een terecht gelijkspel. Beide ploegen kunnen tevreden zijn met een punt. VIOD heeft laten zien dat het met veel strijd ook goed voetbal op de mat kan leggen. Een positieve dag voor VIOD, de lijn omhoog is ingezet.

Volgende week weer een mooi affiche, VIOD kruist dan in Harkema de degens met Harkema Opeinde.