8.4 °C

Basketballers Moestasj winnen van Five Pack

zo 15 oktober 2017, 11.23 uur

URETERP - Zaterdag speelde Five Pack in Groningen tegen Moestasj. De wedstrijd ging lang gelijk op, maar op het einde trokken de Ureterpers toch aan het kortste eind. Eindstand 76-73.

Five Pack begon sterk aan de wedstrijd. Al na drie seconden wist Jelte Bruinsma het netje te vinden en Maarten de Boer haalde met een schot van ver buiten de driepunterslijn drie punten binnen.

In de tweede kwart waren beide teams aan elkaar gewaagd. Five Pack stond zo nu en dan sterk te verdedigen, maar had moeite met de goed schietende tegenstanders.
Ruststand 50-50.

Na rust zorgden center Lennart Hoving en Raymond Krakou voor een aantal belangrijke scores. Driepunters van Maarten de Boer en de sterk spelende Martijn Wielinga zorgden ervoor dat Five Pack op gelijk hoogte bleef met de Groninger tegenstander.

In het laatste kwart kwamen de mannen van Five Pack in foutenlast. Twee spelers moesten met vijf fouten naar de bank. Een mooi blok van Lennart Hoving en een driepunter van de net in het veld gekomen Thijs Tel zorgden in het slotakkoord voor een paar spannende minuten, maar de studenten uit Groningen hadden de langste adem.
Eindstand 76-73.

"Deze wedstrijd hadden we niet hoeven verliezen, er is veel gemist. We hebben het aan onszelf te danken dat we verloren, want er zat zeker meer in!" aldus center Robert Jan Rozen.

Vrijdag 27 oktober speelt Five Pack om 20.45 uur in De Wier in Ureterp tegen Groene Uilen 3 uit Groningen.