Account
Logo
Zoeken
7.1 °C

SC Veenwouden kan geen vuist maken

ma 9 oktober 2017, 13.55 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden leed haar derde nederlaag op rij waardoor het de weinig begerenswaardige rode lantaarn in haar bezit kreeg. Joure had in dit sportieve duel net wat meer inhoud dan de thuisclub dat moeite heeft om kansen te creëren. In de eerste helft waren de beide teams goed aan elkaar gewaagd al was Joure de gevaarlijkste ploeg. Halverwege de eerste helft kreeg het een aantal mogelijkheden.

Sjoerd Jellema kopte naast uit een corner van Jurre Hogeveen, Nicky Sauer schoot op de paal en het afstandsschot van Erwin IJdel werd door doelman Coenraad van der Mark over de lat gewerkt. Een verkeerde terugspeelbal van Jelmer de Vries leverde Jurre Hogeveen een levensgrote kans op maar opnieuw toonde doelman van der Mark zijn klasse.

De thuisclub kon daar in aanvallend opzicht weinig tegenover stellen. Alleen bij een aantal corner van Rinse Procee was het dreigend maar de kopballen van Hessel Ellens misten de juiste richting. In de laatste minuut voor rust kreeg Joure nog een prima mogelijkheid na een solo van Jurre Hogeveen maar doelman van der Mark was hem opnieuw de baas. In het eerste kwartier na rust viel de beslissing. In de 50e minuut kopte Sjoerd Jellema raak uit een voorzet van Jurre Hogeveen en in de 58e minuut wist Joure via een snelle counter de 0-2 te scoren middels een solo vanaf eigen helft van Sebastiaan Kooistra. De thuisclub probeerde het daarna wel maar het kreeg amper mogelijkheden. Hessel Ellens kreeg nog de beste kans na goed terugleggen van Stefan Jan Sijtsma maar van dichtbij wist hij doelman Zeldenthuis niet te passeren.

In de slotfase nam SCV steeds meer risico maar Joure wist hiervan niet te profiteren want Jurre Hogeveen poeierde eenmaal tegen de onderkant lat en zag doelman van der Mark redding brengen na een vrije schietkans waarna Nico van der Mark de rebound van de lijn wist te halen. Zo bleef het 0-2 en gaat Joure na drie duels zonder puntverlies aan kop samen met CVVO.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369


regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
18%
Geen mening  
27.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen