9.3 °C

Vizier bij SC Kootstertille slecht afgesteld

ma 9 oktober 2017, 10.56 uur

KOOTSTERTILLE - De Tilsters leden een volkomen onnodige 2-1 nederlaag tegen een zeker niet groots Foarut. Als je echter weigert van de vele kansen er een paar te benutten loop je juist het risico dat de tegenstander dit wel doet. En die oude voetbalwet deed SC Kootstertille weer eens de das om.

Onder zware omstandigheden kwam Foarut het beste uit de startblokken en dat resulteerde al na zes minuten in een voorsprong voor de gasten. Een vrije schop werd niet voldoende afgeblokt waarop Bauke Braaksma de rebound langs doelman Wiebe van der Heide schoof; 0-1. SC Kootstertille kreeg na het openingsoffensief van Foarut meer grip op de gasten en na een kwartier spelen leek de thuisclub langszij te komen.

De afdruk van Gerbrand Waaksma was echter niet giftig genoeg om doelman Sander de Boer te verontrusten. Dezelfde speler had vijf minuten later zeker moeten scoren maar deponeerde het speeltuig uit een hoekschop slordig naast het doel. Tien minuten voor rust kwam SC Kootstertille na een oogstrelende aanval toch nog aan de gelijkmaker. Jouke Waaksma Bzn vond uiteindelijk Tom van der Veen die zeer beheerst de 1-1 voor de thuisclub liet aantekenen. Nog voor rust hadden de Tilsters orde op zaken moeten stellen maar Wilco van der Heide, veel te gehaast, en Menno Waasdorp, slordig naast, weigerden een tweetal uitstekende kansen te verzilveren.

SC Kootstertille leek het eerste kwartier na rust opnieuw niet geconcentreerd genoeg en hielp Foarut bijna voor de tweede keer aan een voorsprong. Hessel Braaksma had de hoek voor het uitzoeken maar nam de bal veel te laconiek waardoor deze over het Tilster doel zeilde. Vlak daarna had Wilco van der Heide voor de thuisclub een voorsprong op zijn schoen maar doelman De Boer voorkwam met een schitterende redding erger voor Foarut.

Van der Heide leek tien minuten later alsnog goed voor een treffer maar nam het speeltuig te vroeg waar het uitspelen van de Foarut sluitpost een wellicht betere keuze zou zijn geweest. Opnieuw Wilco van der Heide, inzet over, en Jouke Waaksma Bzn, kopbal over, wisten geen voorsprong voor de thuisclub af te dwingen en zoals zo slaat de tegenstander dan juist keihard toe. Tien minuten voor afloop werd een bal bij de tweede paal niet afdoende door doelman Wiebe van der Heide verwerkt waardoor Evert Telenga de rebound nog binnen wist te schuiven; 1-2.

De Tilsters probeerden met een alles of niets slotoffensief nog een punt thuis te houden wat zich in blessuretijd leek uit te betalen. Wilco van der Heide vuurde nog maar eens op doel waar sluitpost Sander de Boer het speeltuig niet goed onder controle kreeg. De rebound had een eenvoudig klusje voor Pieter Hoekstra moeten worden maar voor een bijna leeg doel werd de bal erg zwak ingeschoten wat niet meer dan een afzwaaier opleverde. Opnieuw een thuisnederlaag die gezien het aantal kansen, zeker voorkomen had kunnen worden.