5.1 °C

Onnodig verlies SC Veenwouden tegen ONT

zo 1 oktober 2017, 13.48 uur

FEANWALDEN - SC Veenwouden kent een valse start van de competitie want ook het tweede duel ging verloren. Daar leek het in de eerste helft totaal niet op maar het overwicht leverde slechts een 1-0 voorsprong op. ONT gooide na rust de schroom van zich af en wist in het eerste kwartier tweemaal te scoren. De thuisclub presteerde in de tweede helft ondermaats en wist geen enkele kans meer af te dwingen waardoor ONT simpel overeind kon blijven.

De Wedstrijd
Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van de moeder van Liekele Paulusma. De thuisclub had al binnen de minuut de leiding kunnen nemen toen Hessel Ellens op rechts doorbrak en knap teruglegde op Stefan Jan Sijtsma. Doelman Rory Bruinja redde knap op de inzet. Na 12 minuten kreeg SCV opnieuw een goede kans maar nu vond Sybrand de Graaf de doelman op zijn weg.Na een half uur kreeg Stefan Jan Sijtsma de beste mogelijkheid maar vrij voor de keeper schoot hij naast. In de 35e minuut nam SCV de leiding toen Sybrand de Graaf de bal goed teruglegde op Klaas van der Veen die via de paal raak schoot:1-0 ONT speelde in de eerste helft zeer verdedigend en was een paar maal dreigend maar echte kansen kreeg het niet.

ONT bood in de tweede helft veel meer tegenstand en de thuisclub werd op inzet volledig afgetroefd. Dat leidde in de 50e minuut tot de gelijkmaker toen Frank Harmens raak kopte uit een voorzet van Michel Weisser. Doelman Coenraad van der Mark voorkwam daarna de 1-2 door de kopbal van Oebele Twijnstra over te tikken. Hij was kansloos op de vrije trap van Wytze Pilat maar nu bracht de lat redding. In de 57e minuut was het dan toch raak toen Hielke Knippels fraai raak kopte na een voorzet van Frank Harmens.Beide ploegen lieten hierna vrijwel niets meer zien. SCV kon geen vuist meer maken en alleen bij twee vrije trappen van Rinse Procee moest doelman Bruinja in actie komen waardoor de stand geen wijzigingen meer onderging en SCV met lege handen achterbleef.