3.9 °C

KC de Pein wordt door DTL afgetroefd

ma 25 september 2017, 14.23 uur

HANTUM - Op de zaterdag stond de wedstrijd tegen DTL op het programma. Onder prima nazomerse condities begon de wedstrijd tegen het onbekende team uit Hantum. Beide teams moesten vooral de mogelijkheden aftasten en de kansen zoeken waardoor halverwege de eerste helft een schamele 3-3 tussenstand op het scorebord stond. De Pein raakte zichzelf kwijt en faalde voornamelijk in de samenwerking waar DTL ook aanmodderde op het kunstgras, maar feller op de bal was. In de slotfase zorgden twee snelle doelpunten nog voor een povere 3-7 ruststand.

De Peinders kwamen als herboren uit de kleedkamers en bracht het gat vlot terug tot 6-7. De opleving was echter van korte duur en eenzelfde beeld als de eerste helft herhaalde zich. DTL wist van afstand de korf wel te vinden en sloeg wederom een gat tot 6-11 waarna de bezoekers de wedstrijd degelijk uitspeelden. De eindstand 9-16 was niks op af te dingen.

Volgende week gaan de Peinders op bezoek bij de verrassende koploper VZK in de Haule, aanvang 14.30 uur.