7.5 °C

Veenwouden niet scherp genoeg in Haskerdijken

ma 25 september 2017, 14.18 uur

HASKERDIJKEN - Zaterdag stond in Haskerdijken de wedstrijd tussen SIM en Veenwouden op het programma. Vorig seizoen wist Veenwouden hier een mooie winst te boeken dus spelers van coach Daniël Keizer waren er op gebrand om dit nogmaals voor elkaar te krijgen, zeker gezien het spel van de blauw-witten in de afgelopen weken.

Na een mooi opgezette aanval opende Johannes de Boer de score aan de kant van Veenwouden. Helaas had SIM hier snel een antwoord op en zo stond er binnen no-time een stand van 4-2 op het scorebord. Hierna wist Veenwouden zich te herpakken, maar de ballen vlogen bij SIM net wat gemakkelijker door de korf dan bij de blauw-witten. Bij rust stond er een stand van 9-5 op het scorebord in het voordeel van de ploeg uit het zonnige Haskerdijken.

Na rust was het zaak voor de spelers van coach Daniël Keizer om scherp te blijven in de aanval, kansen af te ronden en het verdedigend dicht te houden. Het aanvallen lukte in het ene vak beter en het andere vak stond verdedigend sterker. Dit resulteerde in een helft van vlotte vakwissels en veel doelpunten. Helaas voor Veenwouden bleef de scherpte in het afronden van de kansen uit. Waar SIM de beter aanvallen had, had Veenwouden de beste kansen, maar als deze niet door het kunststof gaan dan wordt het een lastige zaak. Het spelbeeld in de tweede helft bleef dan ook gelijk en de eindstand was uiteindelijk 20-11. Volgende week mag Veenwouden op bezoek bij middenmoter Joure. Hopelijk lukt het dan wel om de punten mee naar de Wâlden te nemen.

Ook gespeeld op 23 september was de wedstrijd tussen Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 7 en Veenwouden/DFS 2. De combinatieploeg uit Veenwouden en Burgum won deze wedstrijd overtuigend met 9-13. Na de winst van een week eerder staat het tweede er prima voor en kan het hopelijk nog een overwinning aan de reeks toevoegen als het volgende week mag aantreden tegen Harkema 3 in het gelijknamige dorp.

Doelpuntenmakers bij Veenwouden 1: Thiadmar Sijens 5, Johannes de Boer 2, Han Vastenhoud, Anna Tadema en Henk Moorlag allen 1.