9.4 °C

TFS laat dure punten liggen

ma 25 september 2017, 11.10 uur

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Een thuiswedstrijd voor de Kompenijsters op zondagmiddag. De tegenstander van deze week is Roreko uit De Wijk. Een team die normaal gesproken meedoet in de bovenste regionen. Bij de vorige wedstrijd liet TFS al zien zeker niet onder te doen voor de tegenstander.

Ook vandaag was TFS er op gebrand de punten thuis te houden. Dit zette zich ook meteen om in doelpunten. Monique Postma wist van afstand de 1-0 binnen te schieten. Roreko wist meteen gelijk te maken, ook van afstand. Via Marrit Nijmeijer werd de 2-2 op het scorebord gezet. TFS wist vanaf hier ook voorzichtig een klein gaatje te slaan. Via doelpunten van Jitze van der Vlugt en Monique Postma werd het 6-3.

Roreko liet zich niet de kaas van het brood eten en sloeg terug. Ze pakten zelfs een minimale voorsprong van 8-9. Hier was het even stuivertje wisselen waar TFS als sterkste uit de strijd kwam. De Kompenijsters konden weer een voorsprong opbouwen tot 12-10 net voor rust.

Na de rust werd het door Jitze van der Vlugt en Wiltsje Siderius meteen 14-10 door twee mooie combinaties. Roreko wist steeds dichterbij te sluipen en uiteindelijk bij de 19-19 gingen ze over de groenhemden heen. Met het achtste doelpunt van Jitze van der Vlugt en tiende doelpunt van Monique Postma werd de eindstand bepaald op 21-22. Dure punten zijn verspeeld, minimaal een punt was dik verdient geweest.